Η Κριστίν Λαγκάρντ επικεφαλής του ΔΝΤ - iefimerida.gr

Η Κριστίν Λαγκάρντ επικεφαλής του ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη θέση του Ντομινίκ Στρος-Καν που παραιτήθηκε το Μάιο μετά τη σύλληψή του στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, εξελέγη η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

«Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ επέλεξε σήμερα την Κριστίν Λαγκάρντ να διατελέσει γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου για μία πενταετή θητεία που θα ξεκινήσει από τις 5 Ιουλίου 2011», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ταμείο.

Το γαλλικό προεδρικό μέγαρο χαρακτήρισε την εκλογή της κ. Λαγκάρντ στη θέση της επικεφαλής του ΔΝΤ ως μία νίκη για την Γαλλία, σημειώνοντας ότι η γαλλική προεδρία χαίρεται για το γεγονός ότι μία γυναίκα αναλαμβάνει αυτή τη σημαντική διεθνή ευθύνη.

«Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα συνομιλήσει με την κ. Λαγκάρντ για να τη συγχαρεί», προσθέτει το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

Τα συγχαρητήριά του για την εκλογή της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών και τις ευχές του για καλή επιτυχία, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ διαδέχεται των επίσης Γάλλο Ντομινίκ Στρος- Καν και γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει καθήκοντα γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ.

Μοναδικός αντίπαλος της 55χρονης Λαγκάρντ ήταν ο 53χρονος διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς.

Η επικράτηση της κ. Λαγκάρντ έναντι του Μεξικανού Αγκουστίν Κάρστενς είχε εξασφαλιστεί μετά τη σημαντική υποστήριξη που είχε κερδίσει η Γαλλίδα υπουργός από χώρες, όπως η Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ