Σύγκρουση Σαμαρά-Βενιζέλου για το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή - iefimerida.gr

Σύγκρουση Σαμαρά-Βενιζέλου για το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την θέση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την λανθασμένη συνταγή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος επανέλαβε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι η ως τώρα πολιτική έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του λαού και επισημαίνοντας ότι «χωρίς κοινωνική συνοχή κανένα πρόγραμμα δεν αντέχει».

«Μας λένε κάποιοι ότι το ερώτημα σήμερα είναι Μεσοπρόθεσμο ή Χρεοκοπία.Αυτό μας είχαν πει και πέρσι το Μάιο: Μνημόνιο ή Χρεοκοπία.Όπως αποδείχθηκε, το Μνημόνιο μας έφερε πιο κοντά στη χρεοκοπία. Και το Μεσοπρόθεσμο δεν θα την αποτρέψει. Θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο στην παράλυση που φέρνει τη χρεοκοπία ακόμα πιο κοντά. Κάποιοι μας απείλησαν και με διλήμματα του τύπου: Μεσοπρόθεσμο ή. τανκς! Κάποιοι άλλοι, πριν ένα μήνα, είχαν απειλήσει: Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή! Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου. Η οποία δεν πείθει κανένα. Απλώς δημιουργεί πανικό στην αγορά και αποσταθεροποιεί την Οικονομία.Κάθε φορά που ακούγονται τέτοιες ανοησίες, το μόνο δυστυχώς που γίνεται είναι να υπάρχει φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες. Όμως, ο Ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται πια. Απλώς η αγορά κακοποιείται. Ας το καταλάβουν και ας σταματήσουν, επιτέλους, αυτά τα πυροτεχνήματα ανευθυνότητας!

Ευ. Βενιζέλος: Ο Αντ. Σαμαράς σκέφτεται με βάση το κομματικό του συμφέρον

Συμβατικό τετριμμένο πολιτικό λόγο χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος την παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Βουλής επί του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Τον κατηγόρησε μάλιστα πως σκέφτεται με βάση το κομματικό του συμφέρον, υποστήριζοντας ότι το «όχι» στο μνημόνιο της ΝΔ είναι η κομματική επένδυση του κ. Σαμαρά. Επανέλαβε πως είμαστε στη φάση της σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και πως πρέπει να λάβουμε την πέμπτη δόση του υφιστάμενου δανείου των 110 δισ. ευρώ και επισήμανε πως αν μπορούσαμε να κάναμε ένα πρόγραμμα φιλικό προς τον πολίτη φυσικά και θα το κάναμε. Πάντως ο κ. Βενιζέλος, ευχαρίστησε την αξιωματική αντιπολίτευση που αποδέχθηκε το χρονοδιάγραμμα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νομου στη Βουλή έως τις 30 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ