Παραμένει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην προεδρία της Σούπερ Λίγκα - iefimerida.gr

Παραμένει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην προεδρία της Σούπερ Λίγκα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν παραιτήθηκε τελικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την προεδρία της Σουπερ Λίγκα.Όπως δήλωσε κανείς δεν του ζήτησε παραιτηθεί ενώ τόνιζοντας πως το συμβούλιο έγινε για «λόγους ηθικής τάξης».

Εν μέσω σκανδάλων που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε σήμερα το ΔΣ της Σούπερ Λίγκα, για την επικύρωση της φετινής βαθμολογίας και σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων της Football League ΟΦΗ και Τρίκαλα.

«Όπως έχω πει από τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο όλοι οι πρόεδροι έχουν μείνει ένα χρόνο. Για λόγους ηθικής τάξεως οδηγηθήκαμε σε αυτό το διοικητικό συμβούλιο. Σε αυτό ρώτησα αν οποιοδήποτε μέλος ήθελε την παραίτησή μου και κανείς δεν συμφώνησε», είπε μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ και εν συνεχεία μετέφερε τις εξελίξεις για την επικύρωση της βαθμολογίας και την τρίτη ομάδα που θα ανέβει στην πρώτη κατηγορία στις 11 Ιουλίου όταν και θα ξανασυγκληθεί ΔΣ. Ομόφωνη συμφωνία και για έναρξη του πρωταθλήματος στις 27 και 28 Αυγούστου.

Το ΔΣ αποφάσισε να μην επικυρώσει την φετινή βαθμολογία, μετά από σχετικές πιέσεις από την πλευρά του Ηρακλή, της Λάρισας και του ΠΑΟΚ, μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση σχετικά με το ποιες ομάδες θα πέσουν κατηγορία.

Επίσης όλες οι ομάδες της Λίγκας απέρριψαν την πρόταση να μην ισχύσει η αδειοδότηση των ομάδων της Football League, την οποία είχε προτείνει η ΟΥΕΦΑ.

Το ζήτημα είχε προκύψει μετά από την συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, όταν και είχε ζητήσει η ΕΠΟ από την ΟΥΕΦΑ να γνωμοδοτήσει για εκείνη για τις περιπτώσεις των ομάδων που διεκδικούσαν την άνοδό τους στην κορυφαία κατηγορία. Σε αυτή ο Τζιάνι Ινφαντίνο είχε χαρακτηρίσει αρκετά αυστηρό το καθεστώς της αδειοδότησης για την ομάδες της Football League.

Με αυτή την άρνηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκα, οι ελπίδες του ΟΦΗ και των Τρικάλων για άνοδό τους στην κατηγορία εξανεμίζονται, επειδή δεν έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Παρ' όλο που η ΟΥΕΦΑ απεφάνθη ότι τα κριτήρια που ισχύουν για την Football League είναι τα αυστηρότερα στην Ευρώπη και ότι θα έπρεπε να αλλάξουν.

Το ενδιαφέρον πλέον συγκεντρώνεται στην Κρητική ομάδα, η οποία έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια από τα οποία είχε δικαιωθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ