Τώρα μπορούμε να αγοράσουμε ένα κομμάτι από τον ουρανοξύστη Empire State Building - iefimerida.gr

Τώρα μπορούμε να αγοράσουμε ένα κομμάτι από τον ουρανοξύστη Empire State Building

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H πλειοψηφία των μετόχων του διάσημου ουρανοξύστη Empire State Building ψήφισε την Τετάρτη την είσοδο του στο Χρηματιστήριο και η αξία του αποτιμάται σε 2,33 δισ. δολάρια.

Ο ουρανοξύστης των 102 ορόφων που είναι ο δεύτερος ψηλότερος της Νέας Υόρκης εισάγεται στο χρηματιστήριο με τη στήριξη της οικογένειας Μάλκιν η οποία διατηρεί την πλειοψηφία του κεφαλαίου.

Στο εξής ορισμένοι θα πλουτίσουν πραγματικά με αυτή την κίνηση. Οι 3.300 μετοχές του ουρανοξύστη πουλήθηκαν 10.000 δολάρια το 1960 ενώ σήμερα αποτιμώνται σε 320.000 δολάρια εκάστη. Οι μετοχές αυτές βρίσκονται στα χέρια 2.824 μετόχων σήμερα και την περασμένη χρονιά η αξία του πύργου ανερχόταν στα 2,33 δισ, δολάρια.

Σύμβολο της Νέας Υόρκης, όσο το Αγαλμα της Ελευθερίας, το Central Park ή η Γέφυρα του Μπρούκλιν το Empire State Building έδωσε άλλη αίγλη στην πόλη εξαιτίας του ύψους του.

Μετά την καταστροφή των Δίδυμων Πύργων τον Σεπτέμβριο 2001 ξανακέρδισε την πρωτιά σε ύψος αλλά την έχασε εκ νέου με τη δημιουργία του Πύργου της Ελευθερίας που χτίστηκε στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων. Χτίστηκε το 1931 και κάθε χρόνο δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ