Τι μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - iefimerida.gr

Τι μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώτο θέμα στα περισσότερα ξένα ενημέρωσης είναι οι σημερινές διαδηλώσεις και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

«Η ελληνική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τις ρίψεις με πέτρες από τους διαδηλωτές, καθώς χιλιάδες διαδηλώνουν για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα λιτότητας κατά την πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το οποίο μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση τα επεισόδια.

«Η συντριπτική μυρωδιά προέρχεται από τα δακρυγόνα», μεταδίδει ο ανταποκριτής του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, το οποίο συνδέεται συνεχώς με το κέντρο της Αθήνας, μεταδίδοντας τα γεγονότα: «Το συλλαλητήριο της Δευτέρας ξεκίνησε ειρηνικά, αλλά μετατράπηκε σε αψιμαχίες στα πλαίσια της κύριας διαδήλωσης. Ορισμένοι διαδηλωτές άρχισαν να πετάνε πέτρες και μπουκάλια προς τις αστυνομικές δυνάμεις, σε σημείο της πλατείας Συντάγματος, με τους αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα για να κρατήσουν μακριά τους διαδηλωτές».

Σε απευθείας μετάδοση με το κέντρο της Αθήνας, είναι μέσω της ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, και η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που βρίσκονται στο Σύνταγμα, μεταδίδοντας την κατάσταση που επικρατεί.

«Δεκάδες χιλιάδες έλληνες ζητούν να φύγει η κυβέρνηση», είναι ο τίτλος του Spiegel Online, το οποίο αναφέρει ότι τουλάχιστον 20 χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στην Αθήνα, βρίζοντας τους έλληνες πολιτικούς και χαρακτηρίζοντάς τους ως κλέφτες. «Συνολικά, 5 χιλιάδες άντρες της αστυνομίας βρίσκονται στο κέντρο, κυρίως για να προστατέψουν το κτίριο του Κοινοβουλίου», επισημαίνει.

Την εικόνα στο κέντρο της πρωτεύουσας, περιγράφει και η βρετανική εφημερίδα Independent, «νεαροί κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πέταξε κρότους λάμψης».

Τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα, μεταδίδει και το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Aljazeera.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ