Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Οι διαδηλώσεις φταίνε για την πτώση του τζίρου στα μαγαζιά μας - iefimerida.gr

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Οι διαδηλώσεις φταίνε για την πτώση του τζίρου στα μαγαζιά μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια για τις μικρές διαδηλώσεις στηρίζει η πλειονότητα των εμπόρων της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, οι μαγαζάτορες του κέντρου θεωρούν ως πρώτη αιτία για την πτώση του τζίρου τις διαδηλώσεις με ποσοστό 45,7%.

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΣΑ, η πλειονότητα των εμπόρων του κέντρου θεωρούν ως πρώτη αιτία για την πτώση του τζίρου στα μαγαζιά τους τις διαδηλώσεις οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των δρόμων του κέντρου. Το ποσοστό μάλιστα των εμπόρων που θεωρούν τις πορείες υπεύθυνες, αγγίζει το 45,7% αναφέρει η Καθημερινή.

Ως δεύτερη αιτία, οι έμποροι του κέντρου θεωρούν την μείωση του εισοδήματος των πολιτών σε ποσοστό 37,5% ενώ τρίτη αιτία αναδεικνύουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών που κινούνται στους δρόμους του κέντρου, με ποσοστό 16,8%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 832 ιδιοκτητών καταστημάτων που πωλούν ρούχα, παπούτσια, είδη οικιακής χρήσεως (ηλεκτρικά και λευκά είδη) και «λοιπά είδη», όπως ανδρικά και γυναικεία αξεσουάρ, δερμάτινα είδη, καλλυντικά, κοσμήματα κ.ά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Παναγής Καρέλλας δήλωσε την Τρίτη ότι «πρέπει να ληφθούν μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος ελπίζει η πρωτοβουλία του κ. Δένδια να καταλήξει σε ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ