Φωτιές, σπασμένες βιτρίνες και μεγάλες ζημιές στο κέντρο της Αθήνας - iefimerida.gr

Φωτιές, σπασμένες βιτρίνες και μεγάλες ζημιές στο κέντρο της Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από νωρίς το μεσημέρι κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ακόμα και λαμαρίνες προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίες απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης, ενώ ο απολογισμός των επεισοδίων (βίντεο) περιλαμβάνει και τραυματίες (5 αστυνομικοί και 1 πολίτης). Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να αποτρέψει συγκρούσεις μεταξύ αντεξουσιαστών και χρυσαυγιτών στην Όθωνος.

Οι κουκουλοφόροι έσπασαν τις τζαμαρίες στα EVEREST και τα McDonalts, έβαλαν φωτιά στις ομπρέλες καφετέριας, καθώς και σε κάδους απορριμάτων, ενώ άγνωστοι έκαψαν και ελληνική σημαία στην οδό Σταδίου. Άγνωστοι επιτέθηκαν και σε μία γυναίκα φωτογράφο, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά. Εντωμεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίας είναι και ένα άτομο, το οποίο προσπαθεί να παραλάβει ασθενοφόρο στο κάτω μέρος της πλατείας και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πιθανά να πρόκειται για άτομο που έβγαλε μαχαίρι στη στοά της Όθωνος και δέχθηκε επίθεση από αντεξουσιαστές.

Στην είσοδο της Ερμού, αλλά και στην οδό Σταδίου οι κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα με σκουπίδια και κάδους, ενώ εκτόξευαν πέτρες, αλλά και μάρμαρα προς τα ΜΑΤ. Κουκουλοφόροι μάλιστα με βαριοπούλες έσπασαν τα μάρμαρα στην πλατεία και στη συνέχεια τα εκτόξευαν προς τους αστυνομικούς.

Τα ΜΑΤ από την πλευρά τους απάντησαν στους κουκουλοφόρους με κρότου λάμψης και έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν. Ο πετροπόλεμος και η ρήψη δακρυγόνων συνεχίζεται και στη Σταδίου, Βουκουρεστίου, Φιλελλήνων και Βασ.Γεωργίου. Την είδηση μεταδίδουν όλα τα μεγάλα διεθνή δίκτυα όπως το CNN και το ΒBC.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ζημιές Σύνταγμα φωτιές public
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ