Αλλαγή ηγεσίας στο FBI -Αυτός είναι ο νέος διευθυντής - iefimerida.gr

Αλλαγή ηγεσίας στο FBI -Αυτός είναι ο νέος διευθυντής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον άνθρωπο που επέλεξε ο Μπαράκ Ομπάμα για την θέση του νέου διευθυντή του FBI παρουσίασαν οι New York Times, οι οποίοι αναφέρουν πως ο νέος διευθυντής είναι ο Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος ήταν το «νούμερο δύο» στο υπουργείο Δικαιοσύνης επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ, 52 ετών, πρώην διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου, διδάσκει σήμερα στη Σχολή Νομικής του Πανεπιστημίου της Κολούμπια. Θα αντικαταστήσει τον Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος αποχωρεί από τη διεύθυνση του FBI τον Σεπτέμβριο.

Οι New York Times, επικαλούνται πηγές από το περιβάλλον του Μπαράκ Ομπάμα, με τον Λευκό Οίκο ωστόσο να αρνείται να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ ήταν γενικός σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Bridgewater Associates του Κονέκτικατ και η εμπειρία του θα είναι χρήσιμη για το FBI, το οποίο πρέπει να προβεί σε περικοπές του προϋπολογισμού.

Ο Κόμεϊ, ο οποίος είναι μέλος των Ρεπουμπλικανών και είναι πατέρας πέντε παιδιών, είχε συμμετάσχει ενεργά υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων ενώ είχε στηρίξει το θέμα και νομικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ