Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ακολουθούν σαρωτικές αλλαγές - iefimerida.gr

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ακολουθούν σαρωτικές αλλαγές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από μηδενική βάση έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς, οργανισμούς και Νομικά Πρόσωπα του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και των πεπραγμένων των διοικήσεων των κρατικών τραπεζών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του iefimerida, στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου εξετάζουν τα αποτελέσματα που έχουν επιτύχει οι διοικήσεις των κρατικών οργανισμών που υπάγονται στο Υπουργείο Οικονομικών, το ποσοστό επιτυχίας τους στην προώθηση των κυβερνητικών στόχων καθώς και τις στρατηγικές ανάπτυξης που εφαρμόζουν, ή που αδυνατούν να εφαρμόσουν.

Σε κάθε περίπτωση, εντός του καλοκαιριού αναμένονται αλλαγές στα σχήματα της κρατικής διοίκησης που δείχνουν αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες απαιτήσεις της σημερινής συγκυρίας, όπου η κυβέρνηση Παπανδρέου δίνει σκληρές μάχες τόσο στην Ευρώπη όσο και στο εσωτερικό της χώρας με τους «αγανακτισμένους» πολίτες.

Έτσι, αμέσως μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την Βουλή, γεγονός που από πολλούς – εντός και εκτός Βουλής – θα θεωρηθεί προσωπική πολιτική νίκη του Ευάγγελου Βενιζέλου και θα κάνει ακόμα πιο ισχυρή την παρουσία του στο κυβερνητικό σχήμα, ο τελευταίος θα επανεξετάσει την παραμονή των επικεφαλής σε κρίσιμους τομείς και εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου Οικονομικών καθώς και τις διοικήσεις των κρατικών τραπεζών.

Ιδιαίτερα μάλιστα φαίνεται να απασχολεί το στενό επιτελείο του υπουργού η ομάδα εκείνη των κρατικών εταιρειών, εισηγμένων ή μη στο χρηματιστήριο, που οδεύουν προς αποκρατικοποίηση εντός του 2011.

Εξάλλου σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή η κυβέρνηση αποτύχει να περάσει τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας από την Βουλή, τότε οι αλλαγές θα γίνουν συνολικά και σαρωτικά, όχι από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά από την νέα κυβέρνηση που θα βγάλουν οι πρόωρα στημένες κάλπες...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ