Οι Anonymous «έδωσαν» στο διαδίκτυο 200 Βρετανούς ακροδεξιούς - iefimerida.gr

Οι Anonymous «έδωσαν» στο διαδίκτυο 200 Βρετανούς ακροδεξιούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τους Βρετανούς ακροδεξιούς να προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να καπηλευτούν τη δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι, οι Anonymous πέρασαν στην αντεπίθεση. Και ένας χρήστης του διαδικτύου, που υποστηρίζει πως είναι μέλος της εν λόγω ομάδας χακτιβιστών, έδωσε στη δημοσιότητα προσωπικά δεδομένα 200 μελών της English Defense League.

Συγκεκριμένα, σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο που «ανέβηκε» στο διαδίκτυο αποκαλύπτονται ονόματα, διευθύνσεις, αριθμοί κινητών τηλεφώνων αλλά και ποσά με τα οποία κάποιοι από τα μέλη της EDL ενίσχυσαν την ακροδεξιά βρετανική οργάνωση.

«Εμείς οι Ανώνυμοι παρατηρούμε υπομονετικά την οργάνωση σας, την ώρα που εμποτίζετε την νεολαία μας με την εγκληματική σας λογική. Η συνεχής σας επιθετικότητα το μόνο που καταφέρνει είναι να προωθεί κι άλλο την μισαλλοδοξία και το διαχωρισμό. Μας έχετε εκνευρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό», αναφέρει το ηχητικό απόσπασμα, όπου καταγγέλλεται πως η EDL επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη δολοφονία του Λι Ρίγκμπι και να «εξαπλώσει την εκστρατεία μίσους, μισαλλοδοξίας και παραπληροφόρησης», ενώ κατηγορεί την οργάνωση πως υπό το πέπλο της εθνικής περηφάνιας παρακινεί σε εγκλήματα εναντίον αθώων. «Θα αρχίσουμε την διεξοδική καταστροφή της κλίκας σας. Θα καταρρεύσετε, είμαστε παντού, δεν μπορείτε να κρυφτείτε, δεν μπορείτε να κερδίσετε», προειδοποιεί ακόμη η ανάρτηση.

Τις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του Λι Ρίγκμπι από φανατικούς ισλαμιστές, η EDL επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το αντιμουσουλμανικό μένος που φαίνεται να έχει αναζωπυρωθεί στο Λονδίνο έπειτα από το τραγικό περιστατικό. Μάλιστα την Κυριακή οργάνωσε πορεία, με πολλά από τα μέλη της να χαιρετούν ναζιστικά κατά τη διάρκειά της, ενώ κατέληξε έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, όπου ο ηγέτης της οργάνωσης, Τόμι Ρόμπινσον δήλωσε πως «οι μουσουλμάνοι είχαν τη δική τους Αραβική Άνοιξη, τώρα όμως ήρθε ο καιρός και για την Αγγλική Άνοιξη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ