N9: Νέο κινητό από τη Nokia με καινοτομίες - iefimerida.gr

N9: Νέο κινητό από τη Nokia με καινοτομίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αγορά των smartphones έχει πάρει φωτιά με τον ανταγωνισμό iPhone-Android αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες κάνουν τις κινήσεις τους. Όπως για παράδειγμα, η Nokia που παρουσίασε το νέο N9, τον αντικαταστάτη του N900 που βγάζει κυριολεκτικά μάτια!

Το Ν9 τρέχει το λειτουργικό Meego, που βασίζεται σε Linux και αναπτύσσεται από κοινού με την Intel, φοράει κάμερα 8MP με φακό Carl Zeiss, ανάλυση HD, και διπλό LED flash, και διαθέτει οθόνη AMOLED 3,9'' που καλύπτει όλη την επιφάνεια του κινητού. Ναι, καλά διαβάσατε. Στο N9 δεν υπάρχει καν το γνωστό κουμπί εκκίνησης που υπάρχει στα περισσότερα smartphones. Αντίθετα, η καινοτομία του N9 είνα ότι όλα γίνονται πάνω στην οθόνη αφής που καλύπτει όλη τη συσκευή! Συγκεκριμένα, η Nokia ανέπτυξε και παρουσιάζει στο N9 έναν νέο τρόπο εναλλαγής ανοικτών εφαρμογών, το swipe (http://swipe.nokia.com). Σε απλά ελληνικά, κινώντας το δάκτυλο από την μία άκρη της οθόνης στην άλλη (πάνω-κάτω, αριστερά-δεξιά) το Meego καταλαβαίνει ότι θέλουμε να πάμε κάπου αλλού, οπότε εμφανίζει άμεσα τις προεπισκοπήσεις όλων των ανοικτών εφαρμογών.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο του N9 είναι το NFC, που σημαίνει Near Field Communication. Σε απλά ελληνικά, αν ακουμπήσετε απλώς το N9 με κάποια άλλη συσκευή (κινητό, ακουστικά, ηχεία, κλπ) που είναι συμβατό με NFC θα γίνει αυτόματα το pairing!

Το N9 θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα και αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες...

Πηγή: www.linuxinside.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ