Πύρινα μέτωπα σε Χανιά, Κυπαρισσία και Μάνη [βίντεο] - iefimerida.gr

Πύρινα μέτωπα σε Χανιά, Κυπαρισσία και Μάνη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει προλάβει ακόμα να μπει το καλοκαίρι να ήδη οι πρώτες φωτιές σε δασικές εκτάσεις σε διάφορα σημεία της Ελλάδας ξέσπασαν. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν τις μάχες με τις φλόγες σε Χανιά, Κυπαρισσία, Αρεόπολη και Πάρο.

Σύμφωνα με το Flashnews, αυτήν την ώρα, μαίνονται τέσσερα μέτωπα στα Χανιά με τα πιο επικίνδυνα να είναι στα Μεγάλα Χωράφια και το Βαμβακοπουλο, όπου έχουν καεί βιομηχανικές μονάδες και έχουν εκκενωθεί και σπίτια.

Στο Βαμβακόπουλο όπου η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα έχουν καεί ολοσχερώς τρεις βιομηχανικές μονάδες, ο Συνεταιρισμός Αλουμινάδων και μια αντιπροσωπεια με βάρκες.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχθεί 18 πυροσβέστες με 9 πυροσβεστικά οχήματα.

Στα Μεγάλα Χωράφια το σκηνικό είναι επίσης εφιαλτικό καθώς και εκεί η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ οι φλόγες έχουν μπει μέσα στα σπίτια χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί εκτεταμένες καταστροφές.

Στην Κυπαρισσία, η φωτιά είναι κοντά στην εθνική οδό που ενώνει την πόλη με τα Φιλιατρά. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 38 πυροσβέστες με 19 πυροσβεστικά οχήματα.

Η τρίτη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Τριανταφυλλιά του δήμου ανατολικής Μάνης στην Αρεόπολη, όπου επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Οι ισχυροί άνεμοι πάντως που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην Πάρο στην θέση Πούντα και στις θέσεις Κάμπος και Γλυσίδια. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε καθώς στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι.

Δείτε το βίντεο από την πυρκαγιά στην Κυπαρισσία και τα Χανιά

Πηγή βίντεο: radio936, youtub, flashnews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ