O Σαμαράς καλεί Βενιζέλο και Κουβέλη στο γεύμα με τον Ντάισελμπλουμ - iefimerida.gr

O Σαμαράς καλεί Βενιζέλο και Κουβέλη στο γεύμα με τον Ντάισελμπλουμ

O Σαμαράς καλεί Βενιζέλο και Κουβέλη στο γεύμα με τον Ντάισελμπλουμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από την ένταση της Δευτέρας στη σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται πως προσπαθεί να ηρεμήσει ελαφρώς την κατάσταση, καθώς κάλεσε τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη να παραβρεθούν στο γεύμα της Παρασκευής με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα βρεθεί στην Ελλάδα την Παρασκευή σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη, λίγες ημέρες πριν καταφθάσει εκ νέου η Τρόικα στη χώρα.

Η ατζέντα του προέδρου του Eurogroup παραμένει άγνωστη, ωστόσο, εκτιμάται ότι αποτελεί μια ακόμη κίνηση στήριξης προς την ελληνική κυβέρνησης.

Και ο... πρώην στην Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, εκτός από τον νυν, στην Ελλάδα θα βρεθεί και ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Ο υπουργός Οικονομικών και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αναμένεται στην χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου δεχόμενος την πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά.

Σημειωτέον ότι ο κ. Γιούνκερ έχει εκφράσει αρκετές φορές τη συμπάθειά του προς τη χώρα, ενώ αφού απελευθερώθηκε και από τα «βάσανα» του Eurogroup έχει ουσιαστικά ξεσαλώσει με συνεχόμενες «επιθέσεις φιλίας» προς την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ