Bloomberg: Η πορεία των ελληνικών ομολόγων προκαλεί αισιοδοξία - iefimerida.gr

Bloomberg: Η πορεία των ελληνικών ομολόγων προκαλεί αισιοδοξία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μακροσκελή οικονομική ανάλυση για την πορεία των ελληνικών ομολόγων και τον ρόλο που παίζουν στην ανάκαμψη της οικονομίας στη χώρα μας φιλοξενεί η έγκριτη ιστοσελίδα Bloomberg. Σύμφωνα με το άρθρο ο εξορθολογισμός της καμπύλης απόδοσης των 10ετών ομολόγων σηματοδοτεί την αισιοδοξία των αγορών και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Γεγονός που έχει τη δική του σημασία, αναφέρεται στο ρεπορτάζ, δεδομένου ότι μετά την εκτέλεση της μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης χρέους στην ιστορία, τα ελληνικά ομόλογα λογίζονταν ως στοίχημα για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. «Οι αγορές μίλησαν», είπε αναφερόμενος στο θέμα ο Αντώνης Σαμαράς που πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο της Ιρλανδίας και να ανακτήσει την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, ενώ είναι μέρος ενός προγράμματος διάσωσης.

«Τα πράγματα τώρα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με ένα χρόνο πριν», είπε στο Bloomberg ο οικονομολόγος της Exotix Ltd, Γκάμπριελ Στέρν και συνέχισε: «Θεμελιώδεις κίνδυνοι εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά οι πιθανότητες να συμβεί κάτι καταστροφικό είναι πολύ λιγότερες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ