Μετά το «Πού πάει το αγόρι», έκοψαν και τα Καρπάθια - Δικαίωση των αυτοκινητιστών [βίντεο] - iefimerida.gr

Μετά το «Πού πάει το αγόρι», έκοψαν και τα Καρπάθια - Δικαίωση των αυτοκινητιστών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επέμεινε και δικαιώθηκε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) που κινήθηκε δικαστικά, κατηγορώντας για συκοφαντική δυσφήμηση ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων την εταιρεία Fast Group και τα τηλεοπτικά της διαφημιστικά σποτ Τορίνο και Καρπάθια.

Μετά την απόσυρση της διαφήμισης Τορίνο με το σαφέστατο υπονοούμενο για τους ομοφυλόφιλους και την ατάκα «Πού πάει το αγόρι», η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας δικαίωσε την ΟΦΑΕ και για το σποτ Καρπάθια.

Η Επιτροπή δέχθηκε την αίτηση επανελέγχου της ΟΦΑΕ (είχε προηγηθεί απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής απορριπτική της προσφυγής της ΟΦΑΕ) και έκρινε ότι η διαφήμιση αυτή δεν είναι θεμιτή διότι προσκρούει στη διάταξη του άρθρου 12 του Ελληνικού κώδικα Διαφήμισης και Επικοινωνίας, που απαγορεύει στις διαφημίσεις να λειτουργούν δυσφημιστικά για έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο. Συνέστησε δε, την εντός πέντε ημερών τροποποίησή της.

«Η τελική απόφαση αποτελεί δικαίωση» σημειώνει η ΟΦΑΕ, η οποία, σε ανακοίνωσή της προσθέτει ότι ενήργησε με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στα πλαίσια της καταστατικής της αποστολής με σκοπό την προστασία της τιμής, αξιοπρέπειας και κοινωνικής υπόληψης των αυτοκινητιστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ