«Πράσινοι» οι μαχητές των Δρόμων: Πώς το Fast and Furious 6 μείωσε στο ελάχιστο την περιβαλλοντική μόλυνση στα γυρίσματα - iefimerida.gr

«Πράσινοι» οι μαχητές των Δρόμων: Πώς το Fast and Furious 6 μείωσε στο ελάχιστο την περιβαλλοντική μόλυνση στα γυρίσματα

«Πράσινοι» οι μαχητές των Δρόμων: Πώς το Fast and Furious 6 μείωσε στο ελάχιστο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κυκλοφόρησε ήδη στις αίθουσες η 6η ταινία της σειράς Fast and Furious, ωστόσο, παρά τα αμέτρητα αμάξια και τα τρελά γκάζια, η Universal Studios φρόντισε και για το περιβάλλον, μειώνοντας στο ελάχιστο το αποτύπωμα άνθρακα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Αφού λοιπόν για τις ανάγκες της ταινίας (που γυρίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα Κανάρια Νησιά) καταστράφηκαν περίπου 300 αυτοκίνητα (ρέπλικες αλλά και κανονικά) η Universal Studios, προσπαθώντας να κάνει πράξη το οικολογικό της μότο «Green is Universal», εφάρμοσε την διαδικασία της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, προκειμένου να επιβαρύνει όσο λιγότερο μπορεί το περιβάλλον κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Σύμφωνα με τη Universal Studios, οι συντελεστές της ταινίας χρησιμοποιούσε συσκευασμένα γεύματα, ενώ ανακύκλωναν τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια χρησιμοποιώντας τα ως καύσιμα για τα φορτηγά που μετέφεραν τον εξοπλισμό στο πλατό.

Παράλληλα ότι άλλο χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα, (τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά, ρούχα, παπούτσια και αποσκευές) μετά τα γυρίσματα δόθηκαν σε μια ομάδα του Λονδίνου που διανέμει είδη σε διάφορες τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής, το καστ του Fast & Furious 6 είχε επίσης ενημερωθεί για την «οικολογική φύση» των γυρισμάτων, ενώ υπήρχαν ειδικές πινακίδες που παρουσίαζαν την περιβαλλοντική πρόοδο του καθενός.

Η πρακτική αυτή παρουσιάζει μία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη πλευρά της Universal Studios και είναι προς τιμήν της, παρόλο που φαίνεται μάλλον τραγική ειρωνία να εφαρμόζεται σε μία ταινία που μυρίζει μπαρούτι και βενζίνη από το τρέιλερ ακόμα.

Ο χρόνος θα δείξει αν στο Fast και Furious 7 θα δείτε τον Vin Diesel και τον Paul Walker να συναγωνίζονται με υβριδικά οχήματα...ή και ποδήλατα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ