Εκρηξη ηφαιστείου στη Χιλή κοντά στα σύνορα με την Αργεντινή -Eκκενώνονται χωριά - iefimerida.gr

Εκρηξη ηφαιστείου στη Χιλή κοντά στα σύνορα με την Αργεντινή -Eκκενώνονται χωριά

Εκρηξη ηφαιστείου αναμένεται στη Χιλή: Κλείνουν σχολεία και εκκενώνονται χωριά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές της Χιλής, μετά την έντονη δραστηριότητα που παρατηρείται στο υπέδαφος της περιοχής και είναι πιθανό να οδηγήσει σε έκρηξη του ηφαιστείου Κοπάχουε, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Αργεντινή.

Τουλάχιστον 455 σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στη περιοχή μέσα σε 2 μέρες, όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ η κυβέρνηση της Χιλής διέταξε τη Δευτέρα να εκκενώσουν την περιοχή 2.200 κάτοικοι που ζουν γύρω από το ηφαίστειο.

«Η εκκένωση θα ολοκληρωθεί μέσα σε 48 ώρες, αν και μπορεί να καθυστερήσει έως και 72 ώρες, καθώς μπορεί να επηρεαστεί από τις κακές καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου Αμεσης Βοήθειας, Ρικάρντο Τόρο.

Παράλληλα συναγερμός έχει σημάνει και στην Αργεντινή, όπου προληπτικά οι αρχές ανέστειλαν τη λειτουργία των σχολείων σε μια ακτίνα περίπου 16 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο, ενώ οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας της επαρχίας Νεγκουέν της Αργεντινής, παρακολουθούν στενά τη δραστηριότητα του ηφαιστείου το οποίο βρίσκεται 400 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ