Ο Ελληνο-Αυστραλός σούπερ... μικρός του τένις «μεγάλωσε» στο Ρολάν Γκαρός - iefimerida.gr

Ο Ελληνο-Αυστραλός σούπερ... μικρός του τένις «μεγάλωσε» στο Ρολάν Γκαρός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι λάτρεις του τένις σίγουρα ξέρουν το όνομά του από τις αρχές του χρόνου. Αν έως τότε δεν τον είχαν εντοπίσει, ο Νικ Κύργιος φρόντισε με τα... κατορθώματά του στο Αυστραλιανό Όπεν να κερδίσει την προσοχή τους. Τώρα, ένα μόλις μήνα αφού συμπλήρωσε τα 18 του, ο Ελληνοαυστραλός παίκτης είναι έτοιμος για τα πρώτα βήματά του στον κόσμο των... μεγάλων. Και ήδη έκανε αισθητή την παρουσία του στο Ρολάν Γκαρός, αφού ήταν ο δράστης της πρώτης έκπληξη του τουρνουά, αποκλείοντας στον πρώτο γύρο τον πολύ πιο έμπειρο Ράντεκ Στέπανεκ.

Γεννημένος στην Καμπέρα, με πατέρα Έλληνα και μητέρα από τη Μαλαισία, ο Κύργιος παρά το νεαρό της ηλικίας του δείχνει να ισορροπεί με ακρίβεια ανάμεσα στον κόσμο που ήταν έως τώρα και σε εκείνον του οποίου οι πόρτες μόλις άνοιξαν μπροστά του. Από το να θαυμάζει τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ραφαέλ Ναδάλ, τους δύο αγαπημένους του τενίστες όπως έχει δηλώσει, στο να κυκλοφορεί ανάμεσά τους.

Η αρχή έγινε στην πατρίδα του. Όταν ο Κύργιος, που είναι το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης των junior, κατέκτησε φέτος το τρόπαιο για τη συγκεκριμένη κατηγορία στο Αυστραλιανό Όπεν, αντιμετωπίζοντας τον επίσης ομογενή Θανάση Κοκκινάκη. Τώρα αποδεικνύεται πως η τύχη ευνοεί τους ικανούς. Πήγε στη Γαλλία για να παίξει στον προκριματικό γύρο, αλλά ο τραυματισμός του Τζον Μίλμαν του έδωσε τη wildcard για τη συμμετοχή στο κυρίως ταμπλό. Τη Δευτέρα, στην πρώτη του αναμέτρηση κόντρα στον Στέπανεκ, απέδειξε ότι μπορεί να αξιοποιήσει τέτοια «δώρα», αφού απέκλεισε τον Τσέχο (7-6, 7-6, 7-6).

Την ίδια ώρα, ο Κύργιος προσπαθεί να κάνει προσεκτικά βήματα. Η wildcard του έδινε το δικαίωμα να μπει στα κεντρικά αποδυτήρια, όπου θα κυκλοφορούσε ανάμεσα στον Ναδάλ, τον Φέντερερ και τους ομοίους του. Προσπέρασε την ευκαιρία και επέλεξε την ηρεμία των δεύτερων αποδυτηρίων. «Πήρα αυτή την απόφαση γιατί εδώ δεν υπάρχει κανείς. Έχει περισσότερο... χώρο. Άλλωστε, πιστεύω ότι αν βλέπω αυτούς τους παίκτες όλη την ώρα πιθανότατα θα παρασυρθώ σε σκέψεις που δεν θέλω να κάνω και θα χάσω τη συγκέντρωσή μου», εξήγησε ο 18χρονος, που ξεκίνησε ως παίκτης του μπάσκετ και μάλιστα αποσπώντας καλά σχόλια, πριν επικεντρωθεί στο τένις στα 14 του. Άλλωστε, όταν δεν είναι στο κορτ η αγαπημένη του ασχολία είναι να παρακολουθεί αγώνες μπάσκετ και θαυμάζει τον Λεμπρόν Τζέιμς και- εννοείται- τον Μάικλ Τζόρνταν.

Βέβαια, όσο κι αποζητά την ηρεμία, υπάρχουν και οι ευχάριστες εκπλήξεις στο Ρολάν Γκαρός. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έψαχνε κάποιον για να προπονηθεί. «Δήλωσα το όνομά μου στη σχετική λίστα και μία ώρα αργότερα διαπίστωσα ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε προσθέσει το δικό του δίπλα! Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν αρκετά νευρικός μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε την προπόνηση. Αλλά τελικά εξελίχθηκε πολύ καλά. Μάλιστα είχαμε και κοινό, κάτι που ήταν λίγο παράξενο για εμένα!», έγραψε ο Κύργιος στο blog του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ