Αυτό είναι το απίστευτου μήκους 1,18 μ. ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές της Ρώμης - iefimerida.gr

Αυτό είναι το απίστευτου μήκους 1,18 μ. ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές της Ρώμης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα κοπιαστική υπόθεση ήταν για τους ψηφοφόρους στη Ρώμη η επιλογή του εκλεκτού για τη δημαρχία της πόλης. Ίσως αυτός ήταν ένας λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι από αυτούς απέφυγαν να προσέλθουν στις κάλπες την πρώτη ημέρα των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία. Γιατί προκειμένου να ψηφίσουν θα έπρεπε να ξεδιπλώσουν ένα ψηφοδέλτιο μήκους 1 μέτρου και 18 εκατοστών!

Οι υποψήφιοι για τη δημαρχία στη Ρώμη είναι 19. Τα ονόματά τους, αλλά και οι λίστες εκείνων που τους στηρίζουν, έχουν συμπεριληφθεί σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, όπως ορίζει ο νόμος, με αποτέλεσμα το μήκος αυτού να διεκδικεί... θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Άγνωστο αν αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος, γεγονός είναι πάντως ότι την πρώτη ημέρα των εκλογών στη Ρώμη καταγράφηκαν ορισμένα από τα χαμηλότερα ποσοστά προσέλευσης της νεότερης ιστορίας της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ