Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για υποβολή δηλώσεων στην εφορία - iefimerida.gr

Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για υποβολή δηλώσεων στην εφορία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να περιορίσει τα ήδη εμφανιζόμενα προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 και να διευκρινίσει ζητήματα τα οποία παραμένουν εκκρεμή, όπως το πώς και πότε θα δηλώνονται οι τόκοι καταθέσεων στο E1, σε ποιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η χειρόγραφη υποβολή της δήλωσης, αλλά και το ποιος θα είναι ο οριστικός τύπος της βεβαίωσης αποδοχών για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα στο ΑΠΕ αν δοθεί παράταση, αυτό θα γίνει για μία και μόνη φορά, ενώ ήδη καλύπτονται όλες οι εκκρεμότητες που ακόμη υφίστανται αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος προηγουμένου έτους.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, το βιβλίο οδηγιών για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης θα αναρτηθεί σήμερα στην ιστοσελίδα του TaxisNet, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα χορηγούν βεβαιώσεις για τα Ασφαλιστικά Ταμεία ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΝΑΤ, που ήδη αναρτούν τα σχετικά στοιχεία στο διαδίκτυο, ώστε να εξυπηρετούνται όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεννόηση με το τραπεζικό σύστημα αναφορικά με το ζήτημα των βεβαιώσεων για τους τόκους έως 250 ευρώ, των τραπεζικών καταθέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ