New York Times: Στην εποχή των δορυφόρων, στην Ελλάδα έχετε ακόμα χειρόγραφα αρχεία ακινήτων- Πως να βγείτε από την κρίση; - iefimerida.gr

New York Times: Στην εποχή των δορυφόρων, στην Ελλάδα έχετε ακόμα χειρόγραφα αρχεία ακινήτων- Πως να βγείτε από την κρίση;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα κουβάρι της γραφειοκρατίας στο ελληνικό κράτος, την επικάλυψη αρμοδιοτήτων και των ποικιλώνυμων συμφερόντων γύρω από την ακίνητη περιουσία αναφέρεται η αμερικανική εφημερίδα New York Times, η οποία επισημαίνει ότι η κωλυσιεργία στον συγκεκριμένο τομέα καθυστερεί την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η εφημερίδα, στηλιτεύει την ελληνική γραφειοκρατία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «στην εποχή των δορυφορικών εικόνων, της ψηφιακής αρχειοθέτησης και της άμεσης ανταλλαγής πληροφοριών, τα περισσότερα από τα αρχεία της Ελλάδας για την ιδιοκτησία ακινήτων εξακολουθούν να είναι χειρόγραφα βιβλία ταξινομημένα βάσει επωνύμων, χωρίς σαφήνεια σχετικά με την οριοθέτηση των ακινήτων», ενώ παράλληλα σημειώνει πως ενώ η Ελλάδα προσπαθεί να βγει από την οικονομική κρίση με ποσοστό ανεργίας στους νέους πάνω από 60%.

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρει πως «ορισμένοι ειδικοί αναρωτιούνται αν υπάρχει πραγματικά η πολιτική βούληση για να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη. Ένας στρατός δικηγόρων, μηχανικών και αρχιτεκτόνων βγάζουν τα προς το ζην μέσα από τα συνεχή παζάρια για ζητήματα γαιοκτησίας. Και η έλλειψη δασικών χαρτών έχει αποδειχθεί επικερδής για ορισμένους. Οι ερευνητές, για παράδειγμα, έχουν διαπιστώσει ότι την ανάπτυξη της δόμησης σε τεράστιες προστατευόμενες δασικές εκτάσεις μετά από πυρκαγιές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ