Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο - iefimerida.gr

Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κλοιό διαδηλωτών βρίσκεται αυτή την ώρα η Βουλή. Στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος το κλίμα είναι ειρηνικό, όμως στην Σταδίου σημειώνονται επεισόδια. Η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας έχει διακοπεί από το πρωί ενώ κλειστές αυτή την ώρα είναι οι Πατησίων, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας και Βασ.Σοφίας. Στην είσοδο της Βουλής έχει τοποθετηθεί το σιδερένιο τείχος. Περισσότεροι από 5000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, 35 διμοιρίες ΜΑΤ (11 έχουν έρθει από επαρχία), καθώς και εκατοντάδες δικυκλιστές. Στην πρωινή σύσκεψη των αξιωματικών αναφέρθηκε πως σήμερα θα αξιοποιηθεί η εμπειρία των αρχών από τις 15/6 για την ασφαλή άφιξη των βουλευτών στη Βουλή. Θα παραλύσουν σήμερα και αύριο ο ιδιωτικός και o δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη 29 Ιουνίου, (08.30-14.30).

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το Μεσοπρόθεσμο.

Εξάλλου, θα συνεχιστεί η απεργία στη ΔΕΗ με την κάλυψη της ΓΣΕΕ. Η απόφαση του Πρωτοδικείου για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ αναμένεται σήμερα μετά το μεσημέρι.

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Ήδη η πρώτη ξεκίνησε στις 10 το πρωί από την Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Να συμμετάσχουν σε νέες κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο καλεί τους πολίτες το Κίνημα των Αγανακτισμένων, με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο αλλά και σε αρκετά από τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία έχει παρουσία.

Οι Αγανακτισμένοι θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 9 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, με σκοπό να συνενωθούν με διαδηλωτές των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ για την Τετάρτη προγραμματίζουν περικύκλωση της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ