Σενάριο για «λουκέτο» στην ΕΡΤ και μείωση προσωπικού κατά 2.000 άτομα -Η άγρια κόντρα Ντινόπουλου - Χατζηνικολάου - iefimerida.gr

Σενάριο για «λουκέτο» στην ΕΡΤ και μείωση προσωπικού κατά 2.000 άτομα -Η άγρια κόντρα Ντινόπουλου - Χατζηνικολάου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκειμένου να εφαρμοστεί ομαλά το σχέδιο «λουκέτου» στην ΕΡΤ, θα καταργηθεί το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνει κάθε νοικοκυριό μέσω ΔΕΗ, είτε βλέπει είτε όχι την κρατική τηλεόραση και υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε 50 ευρώ ετησίως.

Συνολικά το ανταποδοτικό τέλος που εισπράττει η ΕΡΤ είναι 290 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 25% παρακρατείται από πέρυσι για την ενίσχυση του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Έκπληξη και αντιδράσεις προκάλεσε το δημοσίευμα περί πρότασης για «λουκέτου» στην ΕΡΤ και άνοιγμα εκ νέου της κρατικής τηλεόρασης με άλλο όνομα και περίπου 2.000 άτομα λιγότερο προσωπικό.

Σύμφωνα με την Real News, το κλείσιμο της ΕΡΤ συζητήθηκε και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην τελευταία συνάντησή τους στα μέσα Απριλίου. Ο αριθμός των 4.000 απολύσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί το Μέγαρο Μαξίμου στην τρόικα μέσα στο 2013 και των 15.000 συνολικά έως το τέλος του 2014 δεν προκύπτει αν δεν κλείσει ένας μεγάλος φορέας. Εξ ου και η πρόταση για την ΕΡΤ, που λέγεται ότι τέθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, δίχως να προκύψει διαφωνία, επί του παρόντος, από τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος επιτέθηκε για το εν λόγω δημοσίευμα στον δημοσιογράφο και εκδότη Νίκο Χατζηνικολάου

«Και γράφεται από αυτούς οι οποίοι πριν από 2-3 μήνες ήθελαν να αρπάξουν τη συχνότητα του 902» είπε ο Αργύρης Ντινόπουλος, σε εκπομπή της ΝΕΤ, ενώ μίλησε και για «κυρίους που έχει εκβράσει η τηλεόραση μετά την πολιτεία τους στο Alter, όταν έπαιρναν ηγεμονικούς μισθούς. Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια τηλεόραση από προκλητικά δημοσιεύματα τα οποία έχουν άλλους στόχους. Αυτό που επιζητούν είναι να αρπάξουν κάποιο κανάλι».

Λίγο αργότερα σε παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή, ο Νίκος Χατζηνικολάου χαρακτήρισε χυδαία την επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ. «Θεωρώ θλιβερό ένας πρώην δημοσιογράφος να καθίσταται εκφοβιστής και λογοκριτής του Τύπου. Το δημοσίευμα είναι διασταυρωμένο και δεν έχει διαψευστεί. Δεν περίμενα να ακούσω τέτοιες γελοιότητες από το στόμα ενός πρώην δημοσιογράφου και νυν βουλευτή της ΝΔ» είπε, ενώ σε ό,τι αφορά τον 902, ο δημοσιογράφος επισήμανε: Δεν περίμενα ένας βουλευτής να λειτουργεί με βάση ανεπιβεβαίωτα κουτσομπολιά. Θεωρώ πραγματικά ότι ο βουλευτής δεν εκφράζει ούτε το ήθος, ούτε την ποιότητα της κοινοβουλευτικής παράταξής του, είναι σε εκτροπή και ελπίζω να τον μαζέψουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ