Ανοιξε ο «ασκός του Αιόλου» για το κλείσιμο της ΕΡΤ – Πυρά από την αντιπολίτευση - iefimerida.gr

Ανοιξε ο «ασκός του Αιόλου» για το κλείσιμο της ΕΡΤ – Πυρά από την αντιπολίτευση

Ανοιξαν οι« ασκοί του Αιόλου» για το κλείσιμο της ΕΡΤ – Πυρά από την αντιπολίτευ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις στην ΕΡΤ έπειτα από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρει ότι στο σκεπτικό της κυβέρνησης υπάρχει το ενδεχόμενο κλεισίματος του οργανισμού και νέο άνοιγμα με αισθητά μειωμένο προσωπικό.

Η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν άμεση, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη να κάνει λόγο για σχέδιο απαξίωσης και συρρίκνωσης για να μετατραπεί η ΕΡΤ σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο μέσο.

Αναλυτικά:

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, εδώ και καιρό υλοποιεί ένα σχέδιο απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ και παράλληλης μετατροπής της σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο μέσο χωρίς την παραμικρή ανεξαρτησία στη λειτουργία της.

Αφού προηγουμένως μείωσαν μισθούς, απέλυσαν συμβασιούχους, την ίδια στιγμή που προσελάμβαναν συμβούλους με παχυλούς μισθούς, τώρα φλερτάρουν με την ιδέα του ξαφνικού θανάτου της δημόσιας ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα πολιτικό έγκλημα-πρόκληση απέναντι στον Ελληνα φορολογούμενο, που πληρώνει για να έχει αντικειμενική, πλουραλιστική και αξιόπιστη ενημέρωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί εμπόδιο σε αυτή την πορεία κατάρρευσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα θα αγωνισθεί για την αναβάθμισή της ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο της».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στα δημοσιεύματα και επισημαίνει ότι το κόμμα θα σταθεί αντίθετο σε μια τέτοια ενέργεια.

Το σχόλιο του κομμουνιστικού κόμματος μεταξύ άλλων τονίζει:

«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο της ΕΡΤ και περικοπές στο προσωπικό της. Το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση»

Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση ζήτησε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, δηλώνοντας:

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο αρμόδιος υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οφείλει να δώσει διευκρινίσεις για το εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκέψη για λουκέτο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες απορρίπτουμε κάθε τέτοια προοπτική, κάθε τέτοιο μνημονιακό σχέδιο. Απεναντίας, ζητάμε οποιαδήποτε ενέργεια να αφορά μόνο στην αναβάθμιση των ειδησεογραφικών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της στα πλαίσια του απόλυτου πλουραλισμού».

Από την πλευρά του ο Αδρέας Λοβέρδος, πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» αναφέρει: «Πρέπει η κυβέρνηση γρήγορα να διαψεύσει πως υπάρχει σχέδιο να κλείσει η ΕΡΤ . Η δημόσια τηλεόραση και το δημόσιο ραδιόφωνο πάντα έχουν να προσφέρουν. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς,ούτε για μεταρρυθμιστικές επιδείξεις».

Αγνοια δηλώνει η κυβέρνηση

Οπως ήταν αναμενόμενο η είδηση έχει προκαλέσει αναταραχή στις τάξεις των εργαζομένων με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ να δηλώνει στο vima ότι επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε άγνοια σχετικά με το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ