Χ. Παπουτσής: ολοκληρώθηκε η εθελούσια επιστροφή ...586 λαθρομεταναστών - iefimerida.gr

Χ. Παπουτσής: ολοκληρώθηκε η εθελούσια επιστροφή ...586 λαθρομεταναστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στοιχεία που είναι αποκαλυπτικά για την έκρηξη της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής. Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 586(!) είναι οι μετανάστες που εγκατέλειψαν την Ελλάδα στην πρώτη φάση του προγράμματος εθελούσιου επαναπατρισμού. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των παράνομων λαθρομεταναστών ξεπερνάει κατά πολύ το ένα εκατομμύριο.

Αναλυτικά, μιλώντας στην ημερίδα της ελληνικής αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με θέμα: "Η δυνατότητα της εθελούσιας επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους", ο κ. Παπουτσής είπε, πως μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εθελούσιας επιστροφής 586 υπηκόων τρίτων χωρών, όπως από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Μαρόκο, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, τη Νιγηρία κ. α.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας το 2009 επαναπατρίστηκαν εκούσια 473 άτομα, ενώ το 2010 ο αριθμός αυτός ανέβηκε στα 823 άτομα. Στο πρώτο τετράμηνο του 2011, διεκπεραιώθηκε από την ΕΛ. ΑΣ. ο επαναπατρισμός 203 ατόμων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα άγγιξε τα 517.730 άτομα, ενώ μόνο κατά το 2010 "η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την είσοδο 132.524 μεταναστών". Παράλληλα υλοποιείται η δεύτερη φάση, κατά την οποία προβλέπεται να επιστρέψουν εθελοντικά στην πατρίδα τους τουλάχιστον άλλα 500 άτομα ως τις 30 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ