Απειλεί τους δημοσιογράφους που θα συμμετέχουν στο στολίσκο το Ισραήλ - iefimerida.gr

Απειλεί τους δημοσιογράφους που θα συμμετέχουν στο στολίσκο το Ισραήλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα επιβαίνουν στα πλοία με τους ακτιβιστές στα πλαίσια της αποστολής «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ- Παραμένουμε Άνθρωποι» προς την Γάζα απειλεί το Ισραήλ, προειδοποιώντας τους με απαγόρευση εισόδου στη χώρα για δέκα χρόνια, κατάσχεση του εξοπλισμού και επιπρόσθετες κυρώσεις.

«Η συμμετοχή στο στολίσκο θα είναι μια εσκεμμένη παραβίαση του ισραηλινού νόμου», προειδοποίησε μέσω ηλεκτρονικής επιστολής του σε ξένα μέσα ενημέρωσης, ο Ορέν Χέλμαν, εκπρόσωπος τύπου της Ισραηλινής κυβέρνησης.

Περίπου 500 φίλο-παλαιστίνιοι ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, συγγραφείς και πολιτικοί αναμένεται να συμμετάσχουν στην αποστολή όπου και θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και να σπάσουν τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Συνολικά, θα πλεύσουν προς τη Γάζα 10 πλοία, εκ των οποίων τα δυο θα μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια.

«Σας παρακαλώ να αποφύγετε τη συμμετοχή σε αυτό το προβοκατόρικο και επικίνδυνο συμβάν, σκοπός του οποίου είναι να υπονομεύσει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί και να παραβιάσει την ισραηλινή νομοθεσία», πρόσθεσε ο ισραηλινός εκπρόσωπος.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους, θα βρίσκεται και η Αμίρα Χας, ανταποκρίτρια της εφημερίδας Haaretz, η οποία θα επιβιβαστεί στο καναδικής σημαίας πλοίο.

«Η απειλή της κυβέρνησης να τιμωρήσει τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν το στολίσκο της Γάζας, στέλνει ένα ψυχρό μήνυμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την δέσμευση του Ισραήλ προς την ελευθερία του Τύπου», δήλωσε η Χας.

Πριν από ένα χρόνο, 9 ακτιβιστές είχαν πέσει νεκρή από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Γάζα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ