Το ξεκαθάρισε ο Στουρνάρας - «Το Ζάππειο δεν πωλείται» - iefimerida.gr

Το ξεκαθάρισε ο Στουρνάρας - «Το Ζάππειο δεν πωλείται»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίκειται στο Σύνταγμα η κατάργηση του Εθνικού Κληροδοτήματος του Ζαππείου, διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, βάζοντας τέλος στα σενάρια πώλησης του ιστορικού κτιρίου και των πέριξ αυτού χώρων.

Το θέμα προέκυψε από όταν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε εγκύκλιο για την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων προτείνοντας την κατάργηση Εθνικού Κληροδοτήματος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε εγγράφως στη Βουλή, στην ερώτηση των Άδωνι Γεωργιάδη και Ηλία Παναγιώταρου, τονίζοντας ότι με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 109 παρ. 1) «δεν επιτρέπεται η μεταβολή του περιεχομένου ή των όρων διαθήκης, κωδικέλλου ή δωρεάς, ως προς τις διατάξεις τους υπέρ του Δημοσίου ή υπέρ κοινωφελούς σκοπού».

«Σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη Ευαγγέλη Ζάππα, όπως αυτή προκύπτει από τη διαθήκη του, η διοίκηση της περιουσίας του ανήκει στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων. Συνεπώς η κατάργηση της Επιτροπής και η μεταφορά της αρμοδιότητας της διοίκησης της περιουσίας του Ευαγγέλη Ζάππα σε άλλο φορέα αντιβαίνει στη βούληση του διαθέτη και άρα στο άρθρο 109 παρ. 1 του Συντάγματος», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ