Ο Ακης το είπε και το έκανε - Εφυγε από τη δίκη γιατί δεν καλούν τον Σημίτη - iefimerida.gr

Ο Ακης το είπε και το έκανε - Εφυγε από τη δίκη γιατί δεν καλούν τον Σημίτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια χειμαρρώδη τοποθέτηση ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είπε ότι δεν μπορεί πια να έχει ρόλο θεατή και πραγματοποίησε τη χθεσινή απειλή του.

«Χωρίς να καλέσετε τα μέλη του ΚΥΣΕΑ δεν έχει νόημα. Εμένα θα μου επιτρέψετε στο μεσοδιάστημα να απέχω από τη διαδικασία», είπε απευθυνόμενος στους δικαστές.

«Οι συνήγοροί σας θα παραμείνουν;», ρώτησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Ναι», απάντησε ο Ακης.

«Δεν σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε την ουσία της υπόθεσης;», ήταν η επόμενη ερώτηση.

«Ποια ουσία; Μα δεν μπαίνετε στην ουσία», είπε ο πρώην υπουργός και αποχώρησε.

Η εκ νέου απόρριψη του αιτήματός του να κληθεί στη δίκη ο Κώστας Σημίτης και τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ ώθησαν τον Ακη Τσοχατζόπουλο στην πραγματοποίηση της χθεσινής απειλής του, ότι δηλαδή θα αποχωρήσει από τη δίκη αν δεν κληθούν να καταθέσουν τα εν λόγω άτομα.

Ιδού κάποιες χαρακτηριστικές ατάκες από τη σημερινή του τοποθέτηση στο δικαστήριο:

- Αυτό που απασχολεί όλους, την ελληνική κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης, είναι τι έγινε σε αυτή την υπόθεση και γι' αυτό δεν μπορείτε να αγνοήσετε ως δικαστήριο το αίτημά μας για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ.

- Οφείλετε να καλέσετε τα μέλη του ΚΥΣΕΑ. Μη μας κοροϊδεύετε, μην κουκουλώσετε την υπόθεση, δεν έχετε το δικαίωμα.

- Εζησα στη Βουλή τη μεθοδευμένη συμπαιγνία των δύο μεγάλων κομμάτων σε βάρος μου προκειμένου να κουκουλώσουν το θέμα.

- Αισθάνομαι ότι υπάρχουν δυνάμεις που επηρεάζουν τελικά την όλη εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας από την οποία περιμένουν πολλά.

- Ζούμε 12 μήνες τώρα με ένα κατηγορητήριο πλαστό και κατασκευασμένο που κάποιοι το επεξεργάστηκαν και στη συνέχεια οι εισαγγελείς πρωτοδικών το μετάλλαξαν σε κατηγορητήριο εναντίον μου και σε κατηγορητήριο εναντίον και άλλων προσώπων.

- Δεν έχω δωροδοκηθεί ποτέ, δεν πήρα κανένα αντάλλαγμα, ούτε καν να σκεφτεί κανείς δεν έχει το δικαίωμα, να σκεφτεί τη δωροδοκία ή τη δική μου είτε μελών του ΚΥΣΕΑ. Καλέσετε τα μέλη του εδώ, υπουργοί και στρατιωτικοί πήραν τις αποφάσεις μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Εχετε σκεφτεί να ζητήσετε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΚΥΣΕΑ;

- Σαράντα χρόνια έχω κάνει τη δουλειά μου χωρίς να επηρεαστώ από κανέναν με εξαίρεση τη σκευωρία με τα πλαστά και τα κατασκευασμένα στοιχεία, που δυστυχώς βγήκαν στη επιφάνεια για να εξολοθρευτεί ένας πολιτικός τους αντίπαλος.

- Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που έχει πλέον εκφυλιστεί και είναι προς το τέλος του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ