Σεισμός 8,2 Ρίχτερ -Πήγε και ήρθε η Ρωσία για 5 λεπτά - iefimerida.gr

Σεισμός 8,2 Ρίχτερ -Πήγε και ήρθε η Ρωσία για 5 λεπτά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεισμός μεγέθους 8,2 Ρίχτερ κατά το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, έπληξε τη ρωσική Άπω Ανατολή με επίκεντρο τη Θάλασσα του Οκχότσκ, στη χερσόνησο Καμτσάτκα. Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης ο εγκέλαδος ταρακούνησε την περιοχή για πέντε λεπτά με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον απόλυτο πανικό στους κατοίκους, οι οποίοι έβγαιναν τρέχοντας από τα σπίτια τους.

Τα ρωσικά ΜΜΕ πάντως είναι πιο καθησυχαστικά και μεταδίδουν πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,7 Ρίχτερ. Πάντως οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση και για τσουνάμι στην περιοχή Σακχαλίν και τις Νησους Κουρίλες.

Οι μετασεισμοί που ακολούθησαν ήταν τόσο ισχυροί που έγιναν αισθητοί ακόμη και στη Μόσχα, 9.000 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του σεισμού, μεταδίδει το rt.com.

Σε ότι αφορά το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν πολύ μεγάλο και υπολογίζεται στα 600 χλμ, ενώ η περιοχή στην οποία σημειώθηκε υψηλή σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα. Βρίσκεται κατά μήκος του Ειρηνικού και ονομάζεται «Δαχτυλίδι της Φωτιάς». Εκτείνεται από τη Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία, ως την Αλάσκα και τις δυτικές ακτές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ