Επεκτείνεται και στο... διάστημα η συνεργασία Ελλάδας- Κίνας - iefimerida.gr

Επεκτείνεται και στο... διάστημα η συνεργασία Ελλάδας- Κίνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνεργασία Ελλάδας- Κίνας που επεδίωκε η κυβέρνηση, φαίνεται πως θα είναι σε όλα τα επίπεδα, καθώς η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών αναμένεται να υπογράψει συνεργασία με την Κινεζική Ακαδημία Διαστημικής Τεχνολογίας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα, η ΕΒΙΔΙΤΕ ήρθε σε επαφή με την Κινεζική Διαστημική Εταιρεία, η οποία κατασκευάζει περίπου 50 δορυφόρους τον χρόνο, αναφέρει το Βήμα. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤΕ Θανάσης Πότσης είχε πολύωρη συνάντηση με την ομάδα διοίκησης του Κινεζικού ινστιτούτου με αντικείμενο, τα πιθανά πεδία συνεργασίας

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, θα λειτουργήσουν τέσσερα συνεργατικά έργα, με στόχο την δημιουργία προϊόντων, μέσα από την αξιοποίηση διαστημικών τεχνολογιών Διαστήματος. Το cluster θα λειτουργήσει σε δύο επίπεδα. Το πρώτο θα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες, ενώ το δεύτερο θα στοχεύει στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η συγκρότηση μίας νέας αγοράς στη χώρα και, μακροπρόθεσμα, η δημιουργία μίας πλήρους μονάδας ελληνικής διαστημικής τεχνολογίας και η ενσωμάτωσή της σε δορυφορική αποστολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ