Την δίαιτα που ακολουθεί πιστά η Ελένη Μενεγάκη -προκειμένου να νοιώθει την αυτοπεποίθηση να ποστάρει φωτογραφίες της με μπικίνι από την Άνδρο- δημοσίευσε εβδομαδιαίο περιοδικό.
Σύμφωνα με το περιοδικό ΟΚ η δημοφιλής παρουσιάστρια ξεκινάει την μέρα στις 07:00 το πρωί. Τότε τρώει ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών, ή δυο φρυγανιές με μέλι, με τη συνοδεία καφέ ή άπαχου γάλατος.
Το κυρίως γεύμα περιλαμβάνει λαδερά (2 φορές την εβδομάδα) με λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών, είτε ψάρι/ψαρόσουπα με μαύρο ψωμί (2 φορές τη βδομάδα), είτε όσπρια (φακές). Επίσης δυο φορές τη βδομάδα το μεσημεριανό της περιλαμβάνει μόνο σαλάτα με ψωμί ολικής άλεσης.
Το βραδινό περιλαμβάνει μπριζόλα ή μικρό μπολάκι ριζότο ή φιλέτο ψάρι, ή κοτόπουλο στη σχάρα.
Ενώ στο πλαίσιο της δίαιτας υπάρχει και η επιλογή για σνακ (απογευματινό/δεκατιανό) με την δημοφιλής παρουσιάστρια να επιλέγει ανάμεσα σε γιαούρτι, τυρί κότατζ, φρούτο, μπάρα δημητριακών, ωμά λαχανικά (καρότα), μια μπάρα μαύρη σοκολάτα, φρουτοσαλάτα ή ένα ζελέ φρούτων.