Στουρνάρας: Κλειδί για το κούρεμα του χρέους το πρωτογενές πλεόνασμα - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Κλειδί για το κούρεμα του χρέους το πρωτογενές πλεόνασμα

Στουρνάρας: Κλειδί για το κούρεμα του Χρέους το πρωτογενές πλεόνασμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα μείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τονίζοντας ότι το κλειδί για να συμβεί κάτι τέτοιο βρίσκεται στην επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα.

Μιλώντας στο συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδος με τίτλο «The crisis in the Euro-Area» στο Σούνιο, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως «θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα μείωσης του δημοσίου χρέους, αρκεί να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό είναι κλειδί της επιτυχίας μας».

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «η ελληνική οικονομία σαφέστατα εισέρχεται σε μια νέα φάση, το Πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς, ενώ η ανάκαμψη αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά, με θετικούς δείκτες ανάπτυξης από τρίμηνο σε τρίμηνο»

«Το πρώτο τετράμηνο του 2013 είχαμε πρωτογενές έλλειμμα 306 εκ. ευρώ σε αντίθεση με την αντίστοιχη περίοδο το 2012 που σημειώναμε έλλειμμα 1,7 δισ. ευρώ» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ