Η Κίνα συνεχίζει να επενδύει σε «προβληματικές» χώρες της Ε.Ε. - iefimerida.gr

Η Κίνα συνεχίζει να επενδύει σε «προβληματικές» χώρες της Ε.Ε.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά την κρίση χρέους στην Ευρώπη, η Κίνα αναμένεται να στηρίξει με νέα δάνεια τις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από αυτή.

Αυτό δήλωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο και τόνισε ότι η χώρα του, ως μακροπρόθεσμος επενδυτής, θα συνεχίσει να επενδύει σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα.

Σύμφωνα μάλιστα, με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «China Investment», Λόρενς Λόου, η Κίνα ακολουθεί μια μακροπρόθεσμη στρατηγική και δεν πρόκειται να την διακόψει εξαιτίας βραχυπρόθεσμων προβλημάτων.

«Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανησυχούμε. Το ευρώ δεν θα καταρρεύσει», τόνισε.

Στο μεταξύ, η Βρετανία και Κίνα αναμένεται να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών (1,12 δισ. ευρώ) κατά τις επαφές που αναμένεται να έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο και βρετανοί πολιτικοί και επιχειρηματίες.

Οι δυο χώρες, αναμένεται επίσης να υπογράψουν συμφωνία για την αύξηση των βρετανικών εξαγωγών στην κινεζική αγορά, ειδικά τις εξαγωγές πουλερικών και χοιρινών.

Το Πεκίνο είχε απαγορεύει τις εισαγωγές πουλερικών από τη Βρετανία αφού σημειώθηκε ένα ξέσπασμα γρίπης των πτηνών σε εκτροφείο της ανατολικής Αγγλίας το 2007.

Σύμφωνα με πηγές της βρετανικής κυβέρνησης οι διμερείς συμφωνίες που θα συναφθούν θα αφορούν τους τομείς της ενέργειας, της λιανικής και του σχεδιασμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οικονομία Κίνα δάνεια Γουέν Τζιαμπάο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ