Διπλασιάστηκαν οι φτωχοί στην Ιταλία τον τελευταίο χρόνο - iefimerida.gr

Διπλασιάστηκαν οι φτωχοί στην Ιταλία τον τελευταίο χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματικοί είναι οι αριθμοί σχετικά με τη φτώχεια στην Ιταλία. Τον τελευταίο χρόνο παρατηρήθηκε «έκρηξη» στους σχετικούς δείκτες, καθώς διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανθρώπων που στερούνται ακόμη και τα βασικά. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ιταλικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ISTAT).

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δεδομένα, εκατομμύρια Ιταλοί δεν έχουν χρήματα προκειμένου να εξασφαλίσουν επαρκή θέρμανση ή να σιτιστούν με κρέας. Όπως αναφέρει το Reuters, ο αριθμός των ανθρώπων που πλέον στερούνται τα βασικά φτάνει τα 8,6 εκατομμύρια, δηλαδή στο 14% του συνολικού πληθυσμού της γειτονικής χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ύφεση των τελευταίων δύο ετών στην οικονομία της Ιταλίας είχε ως συνέπεια την αύξηση του ποσοστού των ατόμων που το 2012 αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν τροφές με πρωτεΐνες, όπως το κρέας, κάθε δύο ημέρες. Για το 2012 το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 16,6%, έναντι του 12,4% της προηγούμενης χρονιάς και 6,7% του 2010.

Σχεδόν 14,9 εκατομμύρια Ιταλοί άλλωστε, δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο από τον πληθυσμό των 61 εκατομμυρίων, πληρούν τουλάχιστον τρεις από τους εννέα «δείκτες φτώχειας» της στατιστικής υπηρεσίας.

Επιπλέον, η Ιταλία έχει τον υψηλότερο αριθμό νέων οι οποίοι βρίσκονται όχι μόνο εκτός εργασίας, αλλά και εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 23,9%. Παράλληλα, το 57,6% των νέων που αποφοίτησαν τα τελευταία τρία χρόνια έχουν σήμερα εργασία, τη στιγμή που ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμαίνεται στο 77,2%.

Τέλος, η αγοραστική δύναμη των Ιταλών κατρακύλησε το 2012 καταγράφοντας πτώση 4,8%, η οποία χαρακτηρίζεται «κατακόρυφη» και οφείλεται, σύμφωνα με την ISTAT, στην υψηλή φορολογία που επιβλήθηκε τα τελευταία έτη στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ