Prince: Έχει πλάκα να ζεις σε Ισλαμική χώρα - iefimerida.gr

Prince: Έχει πλάκα να ζεις σε Ισλαμική χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια συνέντευξή του στο Film & Music της Guardian ο 53χρονος Prince που μέχρι τα ’90s έγραφε πρόστυχους, προκλητικούς στίχους και καταπληκτική μουσική, μιλάει σαν μια νέο-συντηρητική θεία σε εμμηνόπαυση και δηλώνει ότι απέχει συνειδητά από τη δισκογραφία λόγω της πειρατείας.

Ο καλλιτέχνης που στο "Gett Off" μιλούσε για «23 στάσεις σε ένα one night stand» και με τους στίχους του Darling Nikki προκαλούσε την ίδρυση ολόκληρης οργάνωσης γονέων και κηδεμόνων που έλεγχε τους αισχρούς στίχους στην ποπ (η Tipper Gore σοκαρίστηκε όταν πρόσεξε τι έλεγε το κομμάτι που άκουγε η κόρη της και ίδρυσε το Music Resource Center), σήμερα απορρίπτει το σεξ ως κινητήρια δύναμη των πάντων. Και δηλώνει ότι «έχει πλάκα να ζεις σε Ισλαμικές χώρες, επειδή ξέρεις ότι υπάρχει μόνο μία θρησκεία. Υπάρχει τάξη. Φοράς μπούρκα. Δεν υπάρχει δικαίωμα επιλογής. Οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι με αυτό». Κι όταν τον ρωτάει ο δημοσιογράφος για τη μοίρα των ανθρώπων που δεν έχουν δικαίωμα επιλογής, εξηγεί: «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι δυστυχισμένοι με τα πάντα. Σε όλα υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά».

Ο Prince που το 2001 είδε το φως το αληθινό και έγινε μάρτυρας του Ιεχωβά προσθέτει: «ήμουν αντι-αυταρχικός, αλλά ταυτόχρονα ήμουν κι ένας γλυκός τύραννος. Δεν μπορείς να είσαι και τα δύο. Έπρεπε να μάθω τι εστί εξουσία, αυτό διδάσκει η Βίβλος. Η Βίβλος είναι ένας οδηγός κοινωνικής συμπεριφοράς».

«Αν πάω σε ένα μέρος που δεν αισθάνομαι άγχος και δεν υπάρχουν συναγερμοί αυτοκινήτων και αεροπλάνα πάνω απ’ το κεφάλι σου, τότε καταλαβαίνω τι σημαίνει ηχορύπανση». Στη συνέχεια ακούγεται σαν την Ελένη Λουκά -λέει ότι «ο θόρυβος δεν είναι του Θεού» και ότι «δεν πρέπει να κάνουμε συνέχεια αυτό που θέλουμε, πρέπει να θέτουμε όρια».

Ο εκκεντρικός σταρ –που παραμένει σταρ ό,τι κι αν πει, όσο συντηρητικός κι αν παρουσιάζεται στις απόψεις του, κι όσο αδιάφορος μουσικά στα τελευταία άλμπουμ του- έχει πάθει παροξυσμό με το παράνομο downloading. Το 2007 έβαλε τους δικηγόρους του να εξαφανίσουν τις εικόνες του και την παράνομη μουσική του από το ίνερνετ, ακόμα κι από τα site φανατικών θαυμαστών του. «Σκοπεύω να πάω στον Λευκό Οίκο να μιλήσω για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων. Είναι σαν σαν κλέβεις αυτοκίνητα για να βόλτα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί». Εξαιτίας του προβλήματος της πειρατείας δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει την κυκλοφορία άλλου άλμπουμ του.

«Δεν είναι θέμα νομιμότητας, είναι θέμα αισθητικής», λέει. «Προσωπικά δεν την αντέχω την ψηφιακή μουσική. Ακούς τον ήχο σε bits, κι επηρεάζει διαφορετική περιοχή του εγκεφάλου σου. Όταν βάζεις να την ξανακούσεις δεν αισθάνεσαι τίποτα. Είμαστε αναλογικοί άνθρωποι, όχι ψηφιακοί».

Παρ’ όλες τις επιπτώσεις του ίντερνετ στις πωλήσεις των άλμπουμ του, Ο Prince παραμένει από τους ελάχιστους ποπ σταρ παγκοσμίως. Το 2007 έπαιξε για 21 νύχτες στο O2 Arena του Λονδίνου χωρητικότητας 20 χιλιάδων θεατών και μάζεψε 22 εκατομμύρια κολλαριστά δολάρια. Στο μεταξύ, κάνει κριτική στους διοργανωτές του Glastonbury που έγινε το Σαββατοκύριακο επειδή έσπερναν φήμες ότι θα εμφανιστεί ζωντανά, «απλά για εκμεταλλευτούν το όνομά του».

[Αυτή η φωτογραφία είναι η μόνη που μπορείς να βρεις στο Google σε καλή ανάλυση]

Πηγή: Guardian.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Guardian Μουσική στήλη μουσική Prince Gett Off
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ