Αισιόδοξος ο Μανιτάκης για τους 10.000 αδιόριστους του ΑΣΕΠ - iefimerida.gr

Αισιόδοξος ο Μανιτάκης για τους 10.000 αδιόριστους του ΑΣΕΠ

Αισιόδοξος ο Μανιτάκης για τους 10.000 αδιόριστους του ΑΣΕΠ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποκάλυψη πως περίπου 10.000 επιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ περιμένουν ακόμα -μερικοί εκ των οποίων για αρκετά χρόνια- το διορισμό τους στο Δημόσιο, έκανε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι ο διορισμός αυτών των επιτυχόντων δεν κατέστη δυνατός, τόσο λόγω του κανόνα ένα προς πέντε όσο και της γενικότερης δυσχερούς δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας .

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθεσε όμως ότι σε λίγο καιρό η χώρα θα πιάσει το στόχο για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και δήλωσε «αισιόδοξος» ότι εντός του 2014 οι περισσότεροι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ θα έχουν απορροφηθεί.

«Αυτοί οι αδιόριστοι νέοι μας, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι είναι προσοντούχοι είναι η πρώτη μας έγνοια. Το αποδείξαμε όταν πετύχαμε για όσες αναγκαστικές αποχωρήσεις γίνουν πέρα από τον κανονισμό του ένα προς πέντε να προσλαμβάνονται οι αναπληρωτές από αυτούς τους πίνακες. Αν καταφέρουμε αυτούς που δεν έχουν τα προσόντα, τους παραβάτες του νόμου ή αυτούς που χρησιμοποίησαν δόλια μέσα για να προσληφθούν να τους αντικαταστήσουμε με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα είναι μεγάλη ανακούφιση» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Μανιτάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ