Σαμαράς: Με ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις πολεμάμε την ανεργία - iefimerida.gr

Σαμαράς: Με ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις πολεμάμε την ανεργία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τρίπτυχο «ευκαιρίες, εξωστρέφεια, επενδύσεις» θα είναι ο άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη και την καταπολέμηση της ανεργίας, όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Σταθεροποιήσαμε τη Χώρα στην Ευρώπη και τώρα τη σταθεροποιούμε στον παγκόσμιο χάρτη», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις. Ετσι πολεμάμε και έτσι θα νικήσουμε την ανεργία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τα αποτελέσματα των επισκέψεών του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν, καθώς και για την πορεία του κυβερνητικού έργου.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «στόχος είναι να δημιουργηθούν ευκαιρίες. Και για τους Ελληνες και για την Ελλάδα. Και νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται σαφές ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά σε χώρους που και της αρμόζουν και της αξίζουν να έχει τις σωστές επαφές. Και μέσα από τις επαφές, τον σωστό διάλογο και την επικοινωνία τη δομημένη, να κερδίζουμε το μεγάλο ζητούμενο που, το ξέρετε πολύ καλά, είναι επενδύσεις για να μειωθεί η ανεργία. Η μεγάλη πληγή είναι η ανεργία και ο νους μας, οι προσπάθειές μας εκεί κατευθύνονται: στο να βρεθούν, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, θέσεις εργασίας».

Ο Κάρολος Παπούλιας δεν παρέλειψε να ρωτήσει τον Αντώνη Σαμαρά για τις εντυπώσεις του από τη Σανγκάη. «Είναι άλλος κόσμος, μια περιοχή που και σε εκείνον που περιμένει να δει κάτι το διαφορετικό, δεν προσδοκά ποτέ να δει αυτό που είδαμε εμείς.

Τέλος, ο Σαμαράς είπε στον Κάρο Παπούλια: «Ο Πρόεδρος της Κίνας σας περιμένει με μεγάλη χαρά. Ηταν εκ μέρους του πολύ ξεκάθαρο ότι χάρηκε πολύ για την πρόσκληση να έρθει εκείνος εδώ. Είναι καινούργια ηγεσία. Σας περιμένει, όπως έδωσα επίσης εκ μέρους σας την πρόσκληση και στον κ.Αλίεφ, που επίσης θα έρθει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ