Πρόθεση για ανάπτυξη συνεργασίας με την κυβέρνηση, καμία κουβέντα για συμφωνία από την Gazprom - iefimerida.gr

Πρόθεση για ανάπτυξη συνεργασίας με την κυβέρνηση, καμία κουβέντα για συμφωνία από την Gazprom

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοίνωση για τη συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, Αλεξέι Μίλερ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξέδωσε η Gazprom που απέφυγε να διευκρινίσει αν επήλθε συμφωνία για το θέμα της ΔΕΠΑ.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως: «Οι δύο πλευρές συζήτησαν σχετικά με την εξαιρετική συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας».

Η Gazprom συμμετέχει, όπως είναι γνωστό, στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. ΟΙ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Gazprom θα καταθέσει προσφορά για την αγορά της εταιρίας φυσικού αερίου, αλλά δεν είναι σαφές αν υπήρξε συμφωνία ως προς τα αιτήματα που έχει θέσει η ρωσική πλευρά για τους όρους του διαγωνισμού, αναφορικά με την εγγυητική επιστολή συμμετοχής και τα χρέη προς τη ΔΕΠΑ. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στο πακέτο των συζητήσεων με την κυβέρνηση τίθενται και οι όροι και οι τιμές προμήθειας φυσικού αερίου προς τη χώρα μας στο πλαίσιο της υπάρχουσας σύμβασης η οποία λήγει το 2016.

Στη σημερινή ανακοίνωση της Gazprom αναφέρεται σχετικά ότι «οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 1996 και σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία οι συνολικές παραδόσεις για το 2012 ανήλθαν σε 2,5 δισ. κυβικά μέτρα».

Διαβάστε για τους όρους που έθεσαν οι Ρώσοι της Gazprom και τον «πόλεμο» με τις ΗΠΑ για το φυσικό αέριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ