«Πρωταθλήτρια Ευρώπης» η Κύπρος στις καθαρές παραλίες, 4η η Ελλάδα - iefimerida.gr

«Πρωταθλήτρια Ευρώπης» η Κύπρος στις καθαρές παραλίες, 4η η Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και η κρίση έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, υπάρχει και μία θετική λίστα όπου οι δύο χώρες φιγουράρουν στην κορυφή: εκείνη για την ποιότητα του νερού στις παραλίες της γηραιάς ηπείρου.

Στην αναφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτό το ζήτημα η Κύπρος είναι στην πρώτη θέση, με το 100% των ελεγχθεισών παραλιών της να καταχωρίζονται στην κατηγορία της «εξαιρετικής καθαρότητας». Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με αντίστοιχο ποσοστό 93,3%, πίσω από την Μάλτα (96,6%) και την Κροατία (95,3%).

Συγκεκριμένα, σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση, η Ελλάδα σημειώνει μία μικρή πτώση της τάξεως του 1,3%, αν και όπως επισημαίνει η Κομισιόν φέτος οι προδιαγραφές για τον καθορισμό της καθαρότητας των νερών έχουν γίνει πιο αυστηρές σε σύγκριση με το παρελθόν.

Επιπλέον, ένα ποσοστό 5,1% των ελληνικών παραλιών κρίθηκε πως το νερό ήταν καλής ποιότητας, το 1,2% επαρκούς, ενώ μόνο το 0,3% (έξι παραλίες) κρίθηκαν ως κακής ποιότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ