Eλεύθερος ο Σταύρος Ψωμιάδης με 800.000 ευρώ εγγύηση - iefimerida.gr

Eλεύθερος ο Σταύρος Ψωμιάδης με 800.000 ευρώ εγγύηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη προφυλάκιση στην πολύκροτη υπόθεση των «στημένων» αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού που εδώ και λίγα 24ωρα ταλανίζει το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι πλέον γεγονός. Προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή, κρίθηκε ο μπουκμέικερ Βασίλειος Καρακούλιας.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις ο Καρακούλιας διατηρούσε πολύ μεγάλο γραφείο παράνομου στοιχηματισμού, με απευθείας πρόσβαση στα παράνομα στοιχήματα της Κίνας μέσω ειδικού μηχανήματος («Κινέζος»). Κατά την σύλληψη του , οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μεταξύ άλλων και 450 δελτία του ΟΠΑΠ, κανένα ωστόσο από τα οποία δεν είναι για «στημένο» αγώνα. Με αυτό το δεδομένο οι συνήγοροι του φέρονται να υποστηρίζουν πως δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Απολογούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του και υποστήριξε ότι δεν σχετίζεται με καμία οργάνωση. Φέρεται επίσης να είπε ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα πρόσωπα που κατά την δικογραφία «φέρομαι να έχω συστήσει εγκληματική οργάνωση».

Ο Σταύρος Ψωμιάδης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και με εγγύηση «μαμούθ». Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα χρειάστηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 250.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ υποθήκευσε και περιουσιακά στοιχεία ύψους 550.000 ευρώ. Εκτός των άλλων, στον «ισχυρό άνδρα» της Καβάλας επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο δικηγόρος του Σταύρου Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης, έκανε λόγο για πενθήμερη διαπόμπευση του εντολέα του, ενώ επανέλαβε πως από την δικογραφία δεν προκύπτει πουθενά εμπλοκή του.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης,στον οποίο επιβλήθηκε επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ισχυρίζεται στο υπόμνημά του ότι μετέχει τυπικά στην ΠΑΕ Καβάλας "όπως τούτο προκύπτει ακόμη και από την πορισματική αναφορά της εισαγγελέως, στην οποία αναφέρεται ότι ο πατέρας μου Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλας".

Στο υπόμνημα τονίζεται ότι δεν μετέχει σε καμία εγκληματική οργάνωση και ότι δεν είχε την πρόθεση, ούτε και τη δυνατότητα να συμμετάσχει. "Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα, όπως και ουδέποτε είχα σκοπό να πράξω κάτι τέτοιο. Ουδέποτε στοιχημάτισα για στημένο αγώνα, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω παρένθετου προσώπου".

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι έχει υποστεί βαρύτατο διασυρμό από τα ΜΜΕ, ο οποίος συνιστά βαρύτατη προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και "αποτελεί μονομερή, βάναυση και λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπό μου την οποία δεν μπορώ να αντιμετωπίσω αφού δεν έχω τη θεσμική δυνατότητα να απαντήσω στους εκδοτικούς και τηλεοπτικούς κολοσσούς οι οποίοι χάρην κερδοσκοπίας εμπορεύονται την εμπλοκή μου σε μία ποινική υπόθεση στην οποία είμαι αμέτοχος."

Τέλος, αναφέρει ότι παρέχει τη συναίνεσή του στη διερεύνηση όλων των περιουσιακών του στοιχείων από τις δικαστικές αρχές, διερεύνηση την οποία και ζητάει. Προτείνει δε ως μάρτυρες τους Σοφοκλή Πιλάβιο, Πατρίκ Κομνηνό και Ιωάννη Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος Σούπερ Λιγκ).

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την ολοκλήρωση των απολογία τους άλλοι τρεις εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση των «στημένων», Δημήτρης Ζαβαντίας πρώην ποδοσφαιριστής, Αθανάσιος Ντότσης μάνατζερ και Νίκος Παντέλης, προπονητής. Στους δύο πρωτους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση, στον καθένα ύψους 200.000 ευρώ, ενώ στον τρίτο δεν έιναι ακόμα γνωστό το ύψος της εγγύηση;ς που του επιβλήθηκε.

Την ίδια ώρα το εισαγγελικό τμήμα έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματα από την συμπληρωματική έρευνα που έγινε σε σπίτια πέντε εκ των κατηγορουμένων.Η έρευνα έγινε στους Αχιλλέα Μπέο, Δημήτρη Ζαβαντία, Γιώργο Τσακογιάννη, Βασίλη Καρακούλια και Θανάση Ντότση.

Στην οικεία του Αχιλλέα Μπέου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν επιταγές και μια χειρόγραφη κατάσταση με τηλεφωνικά νούμερα, ποσά και ονόματα.

Σε αυτή του μπουκ, Καρακούλια πολλά φύλλα Α4 με πίνακες και ονόματα, πληρωμές, τηλέφωνα, χρηματικά ποσά, έντυπα μεταφοράς χρημάτων μεγάλων ποσών (40.000 ευρώ και άνω), φωτοαντίγραφα δελτίων στοιχήματος ΟΠΑΠ, εκκαθαριστικά, 44 δελτία ΟΠΑΠ με κέρδη από 60 έως 6.000 ευρώ, βιβλιάρια τραπέζης, επιταγές, λαϊκά λαχεία, πάρα πολλά βιβλιάρια σε τράπεζες κ.α.

Στου Τσακογιάννη βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα που αναφέρει για μεταφορά ενός αυτοκινήτου, πάρα πολλές κάρτες τράπεζας, 40 πινακίδες αυτοκινήτων, λίστες με νούμερα επιταγών κ.α.

Oι 10 κατηγορούμενοι στην υπόθεση των στημένων αγώνων που συνελήφθησαν για κακουργήματα και πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης, οδηγήθηκαν ενώπιον του 9ου τακτικού Ανακριτή νωρίτερα το πρωί.

Πρόκειται για τους Σταύρο Ψωμιάδη, πρόεδρο της ΠΑΕ Καβαλας, Γιώργο Τσακογιάννη, μεγαλομέτοχο της ομάδας της Ηλιούπολης, Νίκο Χάλκο, πρόεδρο της ομάδας της Ηλιούπολης , Αχιλλέα Μπέο - πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάση Ντότση - μάνατζερ του Αγροτικού Αστέρα και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή των Τρικάλων, Δημήτρη Ζαβαντία - παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και του Πανσερραϊκού, Ανδρέα Δημόπουλο - οργανωτή παράνομου στοιχήματος, Βασίλη Καρακούλια - οργανωτή παράνομου στοιχήματος, Νίκο Παντέλη προπονητή.

Μάλιστα ο Αχιλλέας Μπέος μπήκε μέσα κι όταν ξαναβγήκε και αντίκρισε τις κάμερες έκανε νοήματα κατά των δημοσιογράφων και των τεχνικών και εκτόξευσε βρισιές. «Δεν σέβεστε οικογένειες δεν σέβεστε τίποτα», τους είπε, ενώ παρόμοια ήταν και η αντίδραση του Γιώργου Τσακογιάννη.

Με την απολογία του Σταύρου Ψωμιαδη ξεκίνησε η ανάκριση για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων με τους κατηγορούμενους να αρνούνται τα αδικήματα που τους βαρύνουν κάνοντας λόγω για απλές φιλικές συνομιλίες που δεν πιστοποιούν ποινικά αδικήματα.

Τέσσερις ακόμα καταζητούνται και πρόκειται για τους Μάκη Ψωμιάδη, Γιάννη Παπακώστα, Γιάννη Παπαδόπουλο και Μιχάλη Νικολόπουλο, Οι τρεις πρώτοι ωστόσο είναι πολύ πιθανό να παραδοθούν μέχρι την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ