Παναγιωτόπουλος: Μειώνουμε τη στρατιωτική γραφειοκρατία - iefimerida.gr

Παναγιωτόπουλος: Μειώνουμε τη στρατιωτική γραφειοκρατία

Παναγιωτόπουλος: Μειώνουμε τη στρατιωτική γραφειοκρατία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις και το προσεχές ταξίδι του στη Ρωσία.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Αμυνας, «ζήτησε τα φώτα» του κ. Παπούλια για το επικείμενο ταξίδι του στη Ρωσία, την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη» και σημείωσε τις παραδοσιακές σχέσεις των δύο χωρών. Από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επίσκεψή του για την αναθέρμανση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία.

Επίσης ο υπουργός Αμυνας ενημέρωσε τον Πρόεδρο για το ταξίδι που προγραμματίζει στο Ισραήλ τον επόμενο μήνα, καθώς η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος παρουσίασε ακόμη στον κ. Παπούλια τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αφού συζητηθεί για άλλη μια φορά στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θα τεθεί υπόψη του ΚΥΣΕΑ για έγκριση.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ενισχύονται οι μάχιμες μονάδες και μειώνονται οι δομές διοίκησης, «αυτό που θα λέγαμε στρατιωτική γραφειοκρατία. Οι οποίες δομές διοίκησης, τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκαν περισσότερο απ' ό,τι χρειαζόμαστε, ακριβώς μέσα από τη λογική την πελατειακή, της χαλαρότητος, η οποία -κακά τα ψέματα- έπληξε τη χώρα για πολλές δεκαετίες».

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να έχουμε ένα σφιχτό στράτευμα, προσαρμοσμένο στα ζητούμενα τα στρατηγικά του 21ου αιώνα, στο εθνικό αμυντικό δόγμα της χώρας, με δομές διοίκησης όσες χρειάζεται, αλλά κυρίως με έμφαση στις μάχιμες μονάδες. Και αυτό κάνουμε», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τον κ. Παπούλια αν θα φέρει και οικονομία το εγχείρημα αυτό, απάντησε ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξοικονομήσεις δαπανών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ