Reuters: Οι Γερμανοί κατηγορούν την Ανγκελα Μέρκελ για τη χαμηλή θέση που πήραν στην Eurovision - iefimerida.gr

Reuters: Οι Γερμανοί κατηγορούν την Ανγκελα Μέρκελ για τη χαμηλή θέση που πήραν στην Eurovision

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ καταλογίζουν οι Γερμανοί τη χαμηλή θέση που κατέλαβε η χώρα στη Eurovision, αφού 34 στις 39 χώρες που ψήφιζαν δεν έδωσαν ούτε ένα βαθμό στη Γερμανία.

Η Emmelie de Forest, η μεγάλη νικήτρια της Δανίας, κατέλαβε την πρώτη θέση με 281 βαθμούς τη στιγμή που η εκπρόσωπος της Γερμανίας απέσπασε μόλις 18 βαθμούς από την Αυστρία, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Αλβανία και την Ελβετία κατακτώντας μετά βίας την 21η θέση.

Όπως δήλωσε ο Thomas Schreiber, υπεύθυνος συντονισμού του τηλεοπτικού σταθμού ARD της Γερμανίας: «Υπάρχει μια πολιτική κατάσταση που θα πρέπει να θυμόμαστε- χωρίς να θέλω να πω πως οι 18 βαθμοί οφείλονται στην Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτή που κρινόταν στη σκηνή δν ήταν μόνο η Natalie Horler, αλλά ολόκληρη η Γερμανία».

Η Μέρκελ είναι γνωστή στη Γερμανία για την αυστηρή στάση της απέναντι στην κρίση και όχι τόσο συμπαθής για τα επώδυνα μέτρα λιτότητας σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία με αντάλλαγμα τα πακέτα διάσωσης.

«Είναι ανεξήγητο», δηλώνει ο ειδικός σχολιαστής Peter Urban στο ARD, «το ότι η Natalie Horler τερμάτισε 21η τη στιγμή που τα γερμανικά μέσα την είχαν για φαβορί». Πάνω από 8 εκατομμύρια Γερμανοί παρακολούθησαν τη Eurovision εκείνο το βράδυ, ποσοστό που καλύπτει το 44% της αγοράς.

«Αυτό σημαίνει ότι δε μας συμπαθούν;», αναρωτήθηκε ο Urban στο ZDF TV. «Σίγουρα υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό», δήλωσε. «Την επόμενη εβδομάδα θα διαγωνιστούν δυο γερμανικές ομάδες στο Champions League και μάλλον το κοινό δε θα θελε η Γερμανία να κερδίσει και τη Eurovision».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ