Γιάννης Χουβαρδάς: Μετά το Εθνικό επιστρέφει με ένα έργο για όλες τις όψεις του θανάτου - iefimerida.gr

Γιάννης Χουβαρδάς: Μετά το Εθνικό επιστρέφει με ένα έργο για όλες τις όψεις του θανάτου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη θητεία του να λήγει και επισήμως χθες – αν και ο ίδιος από τα μέσα της εβδομάδας έκανε τον πλήρη απολογισμό και παρέδωσε στοιχεία και πυλώνες στο κοινό- ο Γιάννης Χουβαρδάς προφανώς δεν θα μείνει άπραγος. Με τη διεθνή καριέρα του να βρίσκεται σε εξέλιξη ο σκηνοθέτης θα επιστρέψει το φθινόπωρο.

Οχι πια μάνατζερ (και μάλιστα επιτυχημένος) αλλά μόνο σκηνοθέτης: αυτό θα μπορούσε να είναι για το άμεσο μέλλον το μότο του Γιάννη Χουβαρδά, που θα σκηνοθετήσει το φθινόπωρο για το θέατρο Πορεία το έργο ενός από τις σημαντικότερους σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς και ποιητές: Το Death Variations του Jon Fosse. Πρόκειται για Νορβηγό συγγραφέα τα έργα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε τουλάχιστον 20 γλώσσες. Σύμφωνα με το Βήμα η παράσταση που θα ανέβει στο θέατρο Πορεία θα αποτελείται από τους Μαρία Πρωτόπαπα, Χρήστος Λούλης, Λυδία Φωτοπούλου, Νίκος Καραθάνος, Γιάννος Περλέγκας, Αλκηστις Πουλοπούλου.

Το «Deaths Variations», όπως μαρτυρά ο τίτλος έχει ως θέμα τις διαφορετικές εκφάνσεις και μορφές του θανάτου. Ολα εκκινούν από ένα χωρισμένο ζευγάρι που έχει συνθλιβεί από την αυτοκτονία της κόρης του και προσπαθεί να κατανοήσει γιατί συνέβη, πόσο και αν έφταιξαν. πραγματεύεται τις πολλές και διαφορετικές όψεις - ποικιλίες θανάτου. Μπαίνουν σε μια διαδικασία αυτοψυχανάλυσης και επιστροφής στο παρελθόν, πριν καν γεννηθεί η κόρη τους, ψάχνουν και αναλύουν λεπτό προς λεπτό κάθε στιγμή προσπαθώντας να δουν τι έφταιξε. Και όλα αυτά τα κάνουν μπαίνοντας μέσα στο Τούνελ του Χρόνου! Την βλέπουν να νιώθει αγνοημένη από τους γονείς της, πληγωμένη από τον χωρισμό τους και να καταφεύγει στη μοναξιά και σε έναν φιλο πλάσμα της φαντασίας της.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Γιάννης Χουβαρδάς ανεβάζει έργο του Jon Fosse: είχε προηγηθεί το «Τόσο Ομορφα», στο θέατρο Αμόρε το 2004.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ