Η Νέα Υόρκη στον Αρη: Πώς θα φαινόταν το «Big Apple» σε άλλους πλανήτες [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Νέα Υόρκη στον Αρη: Πώς θα φαινόταν το «Big Apple» σε άλλους πλανήτες [εικόνες]

Η Νέα Υόρκη στον Αρη: Πώς θα φαινόταν το «Big Apple» σε άλλους πλανήτες [εικόνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη Νέα Υόρκη σε άλλους πλανήτες αποφάσισε να μεταφέρει ο Αμερικανός καλλιτέχνης Νικολάι Λαμ, ο οποίος χρησιμοποίησε μία χαρακτηριστική εικόνα του Μανχάταν και βασικές γνώσεις αστρονομίας για να παρουσιάσει τις συνθήκες της πόλης αν δεν είχε χτιστεί στη Γη.

Ο καλλιτέχνης από το Πίτσμπουργκ δημιούργησε τις συγκεκριμένες εικόνες με τη βοήθεια του πρώην αστροβιολόγου της NASA Δρ M. Μπράουνινγκ Βόγκελ απεικονίζοντας την ίδια εικόνα του Big Apple σε καθένα από τους άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

«Η ιδέα μας ήρθε όταν είδαμε τις πρώτες εικόνες από τον Αρη» εξηγεί ο Λαμ μιλώντας στη Huffington Post. «Ένιωσα ότι αν θα μπορούσαμε να δείξουμε στον κόσμο πως θα έμοιαζε η Νέα Υόρκη θα καταλάβαιναν πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε στη Γη»

Ο Λαμ δημιούργησε τις εικόνες μέσω Photoshop, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις αστρονομίας του Βόγκελ και λαμβάνοντας υπόψιν τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε πλανήτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εικόνες από τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα στους οποίους μαίνονται ισχυροί άνεμοι.

Δείτε τις δημιουργίες του Λαμ στις εικόνες που ακολουθούν

Η Νέα Υόρκη στον Αρη: Πώς θα φαινόταν το «Big Apple» σε άλλους πλανήτες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η εικόνα της Νέας Υόρκης στη Γη

Η Νέα Υόρκη στον Αρη: Πώς θα φαινόταν το «Big Apple» σε άλλους πλανήτες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ερμής
Καλύπτεται από λεπτό πέπλο αερίων που δεν μπορεί να θεωρηθεί ατμόσφαιρα, ενώ ο ισχυρός ήλιος κάνει τον ουρανό του διάφανο στο σκοτάδι του διαστήματος με αποτέλεσμα να φαίνεται μόνο το έντονο ηλιακό φως και ένας μαύρος ουρανός.

Η Νέα Υόρκη στον Αρη: Πώς θα φαινόταν το «Big Apple» σε άλλους πλανήτες [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αφροδίτη
Λόγω της μεγάλης ηφαιστειακής δραστηριότητας, η Αφροδίτη είναι καλυμμένη με μια ατμόσφαιρα από CO2 και σύννεφα θειικού οξέος. Αυτό δημιουργεί ένα κιτρινωπό πέπλο ζεστού, θειώδους αέρα που θολώνει τον ορίζοντα και τον κοντινό ήλιο.

Η Νέα Υόρκη στον Αρη: Πώς θα φαινόταν το «Big Apple» σε άλλους πλανήτες [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Αρης
Ο Άρης έχει μια εξαιρετικά λεπτή και κρύα ατμόσφαιρα που αποτελείται κυρίως από CO2. Η ατμόσφαιρα του Άρη έχει μία οξειδωτική χημεία που μετατρέπει τον σίδηρο στην επιφάνειά του σε σκουριά, δίνοντας ένα κοκκινωπό χρώμα στο τοπίο.

Η Νέα Υόρκη στον Αρη: Πώς θα φαινόταν το «Big Apple» σε άλλους πλανήτες [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Δίας
Ο μεγαλύτερος από τους πλανήτες, αυτός ο γίγαντας αερίων, έχει ατμόσφαιρα τόσο πυκνή που το υδρογόνο και το ήλιο συμπυκνώνονται σε υγρό ή ακόμη και σε μεταλλική μορφή στη βάση της ατμόσφαιρας.

Η Νέα Υόρκη στον Αρη: Πώς θα φαινόταν το «Big Apple» σε άλλους πλανήτες [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Κρόνος
Εχει παρόμοια ατμόσφαιρα με αυτή του Δία και η υψηλή οξείδωση της ατμόσφαιρας είναι ικανή να σκουριάσει τελείως το διάσημο άγαλμα.

Η Νέα Υόρκη στον Αρη: Πώς θα φαινόταν το «Big Apple» σε άλλους πλανήτες [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Ουρανός
Ενας γίγαντας ψυχρών αερίων που περιστρέφεται κάθετα προς το επίπεδο της τροχιάς του. Έχει πολύ υψηλές ταχύτητες ανέμων σε ορισμένα γεωγραφικά πλάτη γεγονός που οφείλεται στην ανομοιόμορφη θέρμανση της επιφάνειας του. Αυτοί οι άνεμοι είναι πιο ισχυροί από τον καταστροφικότερο τυφώνα της Γης και θα εξαφανίσουν κάθε κτίσμα όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Η Νέα Υόρκη στον Αρη: Πώς θα φαινόταν το «Big Apple» σε άλλους πλανήτες [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Ποσειδώνας
Ο Ποσειδώνας είναι πιο μακρινός πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος και, συνεπώς, ο πιο σκοτεινός. Οπως και ο Ουρανός, έχει ισχυρούς ανέμους που καταστρέφουν κτίρια και άλλες κατασκευές. Η ατμόσφαιρα του Ποσειδώνα αποτελείται κυρίως από υδρογόνο και ήλιο, με ίχνη αμμωνίας και νερού δίνοντας μια γαλάζια απόχρωση. Η αμμωνία και το παγωμένο νερό συμπυκνώνονται και κρέμονται σαν ανοιχτόχρωμα σύννεφα πάνω από τον ορίζοντα. Η ατμόσφαιρα του Ποσειδώνα είναι το πιο κρύο μέρος σε όλο το ηλιακό μας σύστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ