Η... άρρωστη τέχνη: Όταν οι ασθένειες γίνονται εικαστικά έργα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η... άρρωστη τέχνη: Όταν οι ασθένειες γίνονται εικαστικά έργα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και οι πιο σοβαρές ασθένειες διαθέτουν μία περίεργη ομορφιά κάτω από το μικροσκόπιο. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει μία γιατρός, η οποία σε συνεργασία με μία φωτογράφο μετέτρεψαν τις ιατρικές εξετάσεις σε έργα τέχνης.

Μελετώντας ένα δείγμα καρκίνου στο εργαστήριο, η δρ. Κριστίνα Ιακομπούζιο-Ντόναχιου «έπιασε» τον εαυτό της να έχει μαγνητιστεί από την εικόνα. Τα σχέδια και τα χρώματα της θύμισαν μοντέρνα τέχνη, κατάλληλη για τους τοίχους ενός μουσείου ή μίας γκαλερί και όχι μόνο για το εργαστήριο. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η συνεργασία με τη φωτογράφο Νόρμαν Μπάρκερ για την έκδοση του λευκώματος «Κρυμμένη ομορφιά: Εξερευνώντας την αισθητική της ιατρικής επιστήμης».

Μάλιστα η επιστήμονας και η καλλιτέχνις εκθέτουν ήδη τα έργα τους, ζητώντας από τους επισκέπτες να αποστασιοποιηθούν από τον ανθρώπινο πόνο προκειμένου να ανακαλύψουν την άγρια ομορφιά που αυτά κρύβουν.

Βέβαια αμφότερες αναγνωρίζουν πως το αποτέλεσμα της δουλειάς τους αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση, γιατί αντικρίζοντάς την κανείς βλέπει την ομορφιά του φυσικού κόσμου, αλλά και τον πόνο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από κάποια ασθένεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ