Ερευνα της Κομισιόν: Ακρως ρατσιστική ακόμα η Ευρώπη απέναντι στους ομοφυλόφιλους - iefimerida.gr

Ερευνα της Κομισιόν: Ακρως ρατσιστική ακόμα η Ευρώπη απέναντι στους ομοφυλόφιλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διεθνής Ημέρα ενάντια στην ομοφοβία και την τρανσοφοβία σήμερα και σε δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το 25% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δέχεται επίθεση ή πέφτει θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς εξαιτίας της σεξουαλικής του προτίμησης.

Πρόκειται για δημοσκόπηση που έκανε το Ίδρυμα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων μέσω διαδικτύου, σε 93.000 ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και διαφυλικούς στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Κροατία, σε μία έρευνα που τη χαρακτηρίζει ως την πιο περιεκτική στο αντικείμενό της. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι ανησυχητικά.

Μέσω διαδικτύου, ζήτησαν από τους ερωτηθέντες να δηλώσουν αν έχουν βιώσει ρατσισμό ή αν έχουν υποστεί βία και λεκτική κακοποίηση εξαιτίας της σεξουαλικής τους προτίμησης. Περίπου το 26% των ερωτηθέντων - και το 35% ανάμεσα στους διαφυλικούς - είπαν πως έχουν δεχθεί επίθεση ή τους έχουν απειλήσει με βία τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά συνέβησαν σε δημόσιο χώρο και θύτες ήταν περισσότερα από ένα πρόσωπο, κυρίως άνδρες. Οι λιγότερο προνομιούχοι και οι νεότεροι έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν ρατσισμό εξαιτίας της σεξουαλικής προτίμησής τους, σύμφωνα με την έρευνα.

Περισσότεροι από τους μισούς που έχουν πέσει θύμα τέτοιας συμπεριφοράς δεν ανέφεραν το περιστατικό στις αρχές, καθώς πίστευαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Οι μισοί νιώθουν ότι υφίστανται ρατσισμό, αν και το 90% δεν το αναφέρει. Επιπλέον, περίπου το 20% των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων και το 29% των διαφυλικών δήλωσαν πως έχουν πέσει θύματα ρατσισμού στο εργασιακό τους περιβάλλον ή στην αγορά εργασίας.

Το Ίδρυμα ελπίζει πως τα ευρήματα θα βοηθήσουν τις κυβερνήσεις να οργανώσουν καλύτερα την προώθηση των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων. Ομως, σύμφωνα με τον διευθυντή του, Μόρτεν Κγάερουμ, απομένουν να λυθούν πολλά ζητήματα για την αντιμετώπιση του ρατσισμού απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ