Δημοσκόπηση Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 28%, ΝΔ 27,5% - τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 11,5% - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 28%, ΝΔ 27,5% - τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 11,5%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβάδισμα μισής ποσοστιαίας μονάδας δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση που έγινε από την Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, στο διάστημα 10-15 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για την εκτίμηση της πολιτικής επιρροής των κομμάτων, το 28% των 1.031 ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα, δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενο εκλογών, ενώ το 27,5% θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία. Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις είναι η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει ποσοστό 11,5%, ενώ ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 6,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και Δημοκρατική Αριστερά με 5,5%.

Δημοσκόπηση Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 28%, ΝΔ 27,5% - τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 11,5% | iefimerida.gr 0

Παράλληλα, ένα ποσοστό 8,5% των ερωτηθέντων δηλώνει πως αν γίνονταν εκλογές θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ η αποχή αγγίζει το 20%.

Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, ανατρέπεται στην ερώτηση για την παράσταση νίκης, το κόμμα που πιστεύουν οι ερωτηθέντες ότι θα κέρδιζε σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Εκεί, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 45% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το προβάδισμα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι η πρώτη επιλογή των ερωτηθέντων, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 40%, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «πιάνει» μόλις 30%. Ακόμα, ένα ποσοστό 28% εκτιμά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ο καταλληλότερος.

Τέλος, μοιρασμένες είναι οι εκτιμήσεις για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς ένα ποσοστό 47% πιστεύει πως η χώρα θα οδηγηθεί νωρίς στις κάλπες, ενώ το 45% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ