«Το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα στήριζε το λαό όχι το κεφάλαιο» - iefimerida.gr

«Το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα στήριζε το λαό όχι το κεφάλαιο»

GAP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου επιφύλαξε η χήρα του πατέρα του, Δήμητρα Λιάνη, ανήμερα της συμπλήρωσης 15 ετών από τον θάνατο του Ανδρέα. «Δεν θα χαιρόταν με τον γιο του», είπε, κορυφώνοντας την αντιπαράθεση που κρατάει χρόνια με την οικογένεια του πρωθυπουργού.

Μιλώντας σε μεσημεριανή εκπομπή, η κ.Λιάνη θύμισε ότι πάνω στον τάφο του 'μεγάλου ηγέτη', όπως αποκάλεσε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, παραμένει η φράση του «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», κατηγορώντας τη σημερινή κυβέρνηση πως φροντίζει για το αντίθετο... «Ο Αντρέας έφτιαξε κάποτε ένα ΠΑΣΟΚ δυνατό, δημοκρατικό, για τα συμφέροντα όλου του ελληνικού λαού και τη σημερινή κυβέρνηση στηρίζει ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο στηρίζει περισσότερο το κεφάλαιο, τις διεθνείς τράπεζες και τους διεθνείς τοκογλύφους, που πίνουν το αίμα του λαού», σημείωσε σε γλώσσα ...σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80. Επιτιθέμενη στον πρωθυπουργό -αν και υποστήριξε πως τα παράπονα δεν είναι προσωπικά, αλλά ενός ολόκληρου λαού και πως «δεν είναι προσωπική βεντέτα» - η κ.Λιάνη έριξε τη βόμβα. «Ο Αντρέας δεν θα χαιρόταν βέβαια με τη σημερινή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του γιου του, δεν ήταν αυτά τα οράματά του. Σε καμία περίπτωση. Όταν έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κίνημα με τον λαό, για τον λαό, πατριωτικό... Για τα συμφέροντα όλου του ελληνικού λαού και όχι για τα συμφέροντα κάποιων τοκογλύφων», όπως είπε.

Παραχωρώντας αργότερα συνέντευξη στο Βήμα FM, η κ.Λιάνη υποστήριξε πως αν ζούσε σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου, που 'παρήγαγε ο ίδιος πολιτική' όπως είπε, σε αντίθεση με τους σημερινούς ηγέτες που 'εκτελούν πολιτική', θα μιμείτο τον Ρούσβελτ. «Το κραχ του 1929 έγινε εξαιτίας των περικοπών. Αντιμετωπίστηκε τότε με τον Ρούσβελτ και το New Deal και με δύο πράγματα, κρατική ρευστότητα και παρέμβαση στην αγορά». Υποστηρίζοντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει τα πολιτικά χαρίσματα του πατέρα του, σημείωσε πως ο Ανδρέας ήταν ο τελευταίος ηγέτης. «Δεν μπορούμε να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι», είπε με δεικτικό τρόπο για τον νυν πρωθυπουργό, τονίζοντας πως η ίδια μνημονεύει πολλές φορές τον Ανδρέα στην καθημερινότητά της ως έναν ... 'πολιτικό και άνδρα που κάλυπτε τα πάντα'. Ευχήθηκε πάντως να 'γκαστρωθεί ξανά η ιστορία και να βγάλει κάποιον νέο (σ.σ. ηγέτη)'. «Θα πρέπει να γεννηθεί κάτι από τις στάχτες, αλλιώς αλίμονό μας», είπε.

Σε έτερη εκπομπή δε, που παρουσιάζεται σήμερα, απευθύνεται κατά πληροφορίες στους κυβερνώντες, λέγοντας "να φύγετε, είστε επικίνδυνοι". Συγκρίνοντας το 1981 με το 2011 σημειώνει πως ζώντας με τον Αντρέα, δεν τον είδε ποτέ να πηγαίνει προεκλογικά να κάνει συμφωνίες με αντίστοιχους Στρος Καν... Χαρακτηρίζει πάντως 'πολύ ικανό άνθρωπο' τον Ευάγγελο Βενιζέλο και εξηγεί γιατί η ίδια δεν πολιτεύτηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ