Standard & Poor's: Το «κούρεμα» στην Κύπρο έχει δημιουργήσει προηγούμενο στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Standard & Poor's: Το «κούρεμα» στην Κύπρο έχει δημιουργήσει προηγούμενο στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μια επικείμενη εξάπλωση του κυπριακού «κουρέματος» στις καταθέσεις και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη κάνει λόγο η Standard & Poor's σε ανάλυση της, στην οποία σημειώνει ότι πλέον έχει δημιουργηθεί ένα «προηγούμενο».

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο οίκος πιστεύει πως τα γεγονότα στην Κύπρο δείχνουν ότι οι οικονομικά ισχυρότερες χώρες είναι απρόθυμες «να κάνουν διαθέσιμα τα κεφάλαια των φορολογούμενων για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών εκτός της δικαιοδοσίας τους».

Τέλος, ο οίκος σημειώνει πως οι διαφωνίες των κρατών μελών για την τραπεζική ένωση στην Ευρωζώνη δεν βοηθούν να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την τελική μορφή που θα λάβει, ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως θα χρειαστεί ένας ενιαίος μηχανισμός εξυγίανσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προκειμένου να μειωθεί το βάρος των τραπεζικών ανακεφαλαιοποιήσεων στις εθνικές κυβερνήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ