Wall Street Journal: Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για επιστροφή των επενδυτών στην Ελλάδα μετά τον κατευνασμό του φόβου για επικείμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal, η οποία ωστόσο επισημαίνει πως ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν έχει εξαλειφθεί.

Για «αξιοσημείωτη μεταστροφή» της Ελλάδας κάνει λόγο η WSJ, η οποία αναφέρει ότι μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν «τοξικό έδαφος» για τους επενδυτές, οι οποίοι ωστόσο πλέον «ρίχνουν μια δεύτερη ματιά στη χώρα».

Η αιτία του γεγονότος, είναι σύμφωνα με το άρθρο πως οι φόβοι για εγκατάλειψη της ευρωζώνης από την Ελλάδα ή για εκδίωξή της από την Γερμανία, έχουν αμβλυνθεί και η δέσμευση του πρόεδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι πως θα γίνει «ότι χρειαστεί» για να σωθεί το ευρώ, αποτέλεσε «ορόσημο» για πολλούς επενδυτές, μαζί με την αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο Fitch, σύμφωνα με το Εθνος.

Ωστόσο όπως αναφέρεται, οι δισταγμοί δεν έχουν εξαλειφθεί, καθώς σε περίπτωση που επιβληθούν νέα μέτρα και προκηρυχθούν εκλογές, τότε η εισροή χρημάτων θα μετατραπεί τάχιστα σε εκροή, επισημαίνουν οι αρθογράφοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ